RFS futbolisti atspēlējas un galvaspilsētas derbijā pieveic «Riga»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: facebook.com/fkrfs

RFS komanda svētdien «SynotTip» Latvijas futbola virslīgas otrās kārtas ietvaros galvaspilsētu komandu derbijā ar 2:1 (0:1) uzvarēja «Riga» futbolistus.

Līdz ar to RFS izcīnījusi uzvaras abās pirmajās virslīgas spēlēs, kamēr «Riga» kontā ir divi zaudējumi.

Šī mača rezultātu gan atklāja «Riga» vienība, jo 31.minūtē pēc stūra sitiena precīzi ar galvu sita Darko Lemajičs, tomēr jau pašā otrā puslaika sākumā ukrainis Maksims Marusičs ar precīzu 11 metru soda sitienu panāca 1:1.

Savukārt uzvaru RFS komandai 69.minūtē nodrošināja Roberts Savaļnieks, kurš izmantoja teicamu Lašas Šergelašvili piespēli.

«Riga» komandai jau kompensācijas laikā bija iespēja izraut neizšķirtu, tomēr 11 metru soda sitienu atvairīja RFS vārtsargs Kaspars Ikstens.

RFS virslīgas pirmajā kārtā ar 3:1 pārspēja «Metta»/«Latvijas Universitāte» komandu, kamēr «Riga» kompensācijas laikā ielaida vārtus un ar 0:1 piekāpās «Liepāja»/«Mogo» futbolistiem.

Šīs starpsezonas nopietnākie RFS papildinājumi ir vārtsargs Kaspars Ikstens, kurš pārnācis no «Jelgavas», kā arī no «Metta»/LU iegūtais pussargs Dāvis Indrāns, bet kluba budžets tiek lēsts 800 000-900 000 eiro apmērā.

Atšķirībā no iepriekšējās sezonas «Riga» neizcēlās ar daudziem skaļiem papildinājumiem, bet starp tiem jāatzīmē līgumu noslēgšana ar pieredzējušo vārtsargu Germanu Māliņu, kā arī Elvi Stugli un savulaik UEFA Eiropas līgas finālā iekļuvušo ukraiņu pussargu Valēriju Fedorčuku.

Savukārt virslīgas otrās kārtas noslēdzošajā mačā svētdien «Liepāja»/«Mogo» komandas kapteinis Artūrs Karašausks guva trīs vārtus, palīdzot Kurzemes komandai mājās ar rezultātu 4:0 (1:0) uzvarēt jaunpienācēju «Valmiera Glass»/ViA.

Pirmajā kārtā liepājnieki izcīnīja dramatisku uzvaru pār «Riga», kamēr valmierieši pirmajā augstākās līgas spēlē pēc 15 gadu pārtraukuma ar 1:3 atzina «Ventspils» pārākumu.

Virslīgas otrā kārta sākās piektdien, kad «Ventspils» ar 2:0 pārspēja «Jelgavu», bet sestdien iepriekšējo divu sezonu Latvijas čempioni Jūrmalas «Spartaks» ar 3:0 pieveica «Metta»/LU.

Virslīgas kopvērtējuma vadībā ar divās kārtās izcīnītiem sešiem punktiem atrodas «Liepāja»/«Mogo», kā arī tikpat punktu ir «Ventspils» un RFS komandām, kam ar trim punktiem seko «Spartaks» un «Jelgava».

Pārējās vienības - «Riga», «Valmiera Glass»/ViA un «Metta»/«Latvijas Universitāte» pie punktiem pagaidām vēl nav tikušas.

Šajā sezonā astoņas virslīgas komandas aizvadīs četrus apļus, tādējādi kopumā katra nospēlēs pa 28 mačiem. Sezona noslēgsies 10.novembrī.

Pirms šīs sezonas turnīra rīkotāji noslēdza 2+1 gadu sadarbību ar «Best4Sport TV» kanālu, kas tādējādi pārraidīs virslīgas mačus, kā arī katrā centrālajā kārtas mačā būs studija.

Iepriekšējā sezonā Jūrmalas «Spartaks» otro gadu pēc kārtas izcīnīja valsts čempionu titulu, aiz sevis atstājot «Liepāja»/«Mogo» vienību, kamēr trešā palika «Riga».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu