Sadursmēs uz Gazas joslas robežas dzīvību zaudējuši deviņi palestīnieši

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SAID KHATIB / AFP

Piektdien notikušajās palestīniešu protestētāju un Izraēlas karavīru sadursmēs uz Gazas joslas un Izraēlas robežas dzīvību zaudējuši deviņi palestīnieši, tostarp preses fotogrāfs, bet cietušo palestīniešu skaits sasniedzis gandrīz piecus simtus, sestdien paziņojusi Gazas joslas Veselības ministrija.

33 palestīnieši ievainoti nopietni. Cilvēki guvuši gan šautas brūces, gan cietuši no gumijas lodēm un asaru gāzes ieelpošanas.

Kā liecina fotogrāfijas palestīniešu izdevumos, vietējās mediju kompānijas «Ain Media» preses fotogrāfam Jasaram Murtajam bijusi mugurā jaka ar uzrakstu «Prese».

Izraēlas armija pagaidām nav komentējusi ziņu par viņa nāvi.

Plaši protesti uz robežas notika arī pagājušajā piektdienā.

Ministrijas apkopotā informācija liecina, ka kopš pagājušās nedēļas Izraēlas karavīri Gazas joslā nošāvuši kopskaitā 31 palestīnieti.

Simtiem palestīniešu piektdien pulcējās vairākās vietās līdzās Gazas joslas un Izraēlas robežai. Tā bija kārtējā akcija sešu nedēļu protestos, kuru gaitā palestīnieši pieprasa tiesības atgriezties dzimtajās zemēs, kas tagad atrodas Izraēlas teritorijā un no kurām viņi devās bēgļu gaitās vai tika padzīti.

Palestīnieši dedzināja riepas un apmētāja ar akmeņiem Izraēlas karavīrus, kuri atbildēja, raidot asaru gāzes šāviņus un kaujas munīcijas lodes, no notikuma vietas vēstīja ziņu aģentūras AFP korespondenti.

Izraēla lēš, ka protestos iesaistījušies aptuveni 20 000 palestīniešu - mazāk nekā nedēļu iepriekš. Izraēlas armija apgalvoja, ka palestīnieši arī metuši karavīru virzienā spridzekļus un degbumbas, izmantojot par aizsegu dedzināto riepu dūmus, un vairākkārt mēģinājuši šķērsot robežžogu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu