Kļaviņš: Futbola izlases galvenā trenera algai jābūt 200-400 tūkstošiem eiro

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone / LETA

Latvijas futbola valstsvienības galvenā trenera algai jābūt robežās no 200 līdz 400 tūkstošiem eiro, portālam TVNET sacīja Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta amata kandidāts Krišjānis Kļaviņš.

LFF prezidenta vēlēšanas notiks 27. aprīlī gaidāmajā kongresā. Vēlēšanās startēs trīs kandidāti Kļaviņš, Kaspars Gorkšs un Vadims Ļašenko. TVNET piektdien sazinājās ar Kļaviņu un Gorkšu, kuri piekrita nākamnedēļ tikties uz interviju. Tāpat uz sarunu tiks aicināts arī Ļašenko, lai visiem trim kandidātiem dotu iespēju informēt sabiedrību par savu redzējumu Latvijas futbola attīstībā.

Šīs nedēļas sākumā LFF valde no amata atlaida Aleksandru Starkovu, kura vadībā Latvijas izlase piedzīvoja vienu no kaunpilnākajiem zaudējumiem vēsturē, pārbaudes mačā piekāpjoties Gibraltāram ar 0:1. Pēc ārkārtas sēdes pašreizējais LFF vadītājs Guntis Indriksons uzsvēra, ka jaunajam organizācijas prezidentam jāpiedalās Latvijas valstsvienības nākamā galvenā trenera atrašanā.

LFF valde piektdien tikās ar visiem trim gaidāmo LFF prezidenta amata vēlēšanu kandidātiem, uzklausot viņu plānotās aktivitātes ievēlēšanas gadījumā. Ar amata pretendentiem tika diskutēts par nepieciešamo finansējumu piedāvātās stratēģijas realizēšanai un būtiskākajām prioritātēm.

Starkova alga bija 75 000 eiro gadā, savukārt Kļaviņš uzskata, ka Latvijas izlases jaunā trenera atalgojumam jābūt 200 līdz 400 tūkstošu eiro apmērā. Viņaprāt, nepieciešams piesaistīt speciālistu no Rietumeiropas. Kļaviņš piektdien tiekoties ar LFF valdi rekomendējis divus speciālistus. Tie ir vācietis Volkers Finke un slovēnis Srečko Kataņecs.

Finkes vadībā Kamerūnas izlase kvalificējās 2014. gada Pasaules kausa izcīņai, savukārt Kataņecs strādāja ar Slovēnijas valstsvienību, komandu aizvedot uz 2000. gada Eiropas čempionātu un 2002. gada Pasaules kausu.

LFF valdes piektdien vienbalsīgi apstiprināja darba grupu nacionālās izlases galvenā trenera kandidātu atlasei, kurai uzdots sagatavot kandidātu sarakstu līdz 25. aprīlim.

Darba grupas sastāvā iecelti LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis, LFF Elites futbola attīstības komitejas priekšsēdētājs Māris Verpakovskis, LFF sporta direktors Dainis Kazakevičs, LFF Izglītības nodaļas vadītājs Jurijs Andrejevs un Latvijas Futbola treneru asociācijas (LFTA) pārstāvis, kas tiks deleģēts atsevišķi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu