Pieci interesanti fakti par leģendāro Toma Krūza trilleri «Mission: Impossible»

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: MEGA/Scanpix

1996. gadā pasauli satricināja jaudīgais spiegu trilleris «Mission: Impossible» jeb «Neiespējamā misija». Tā kā pašlaik notiek darbs jau pie sestās aktiera Toma Krūza atveidotā spiega Ītana Hanta sāgas filmas «Mission: Impossible – Fallout», piedāvājam iepazīties ar dažiem interneta filmu datubāzē «IMDB» atrodamajiem faktiem par kinolenti, kas to visu aizsāka.

* Filmējot ainu, kurā Ītans Hants laižas lejā no griestiem un paliek karājamies vien pāris centimetru augstumā no grīdas, aktiera galva visu laiku situsies pret to. Krūzs šo balansa problēmu atjautīgi atrisinājis, savas kurpes piepildot ar monētām.

* Triks ar diska pazušanu un parādīšanos, kuru Ītans Hants izmanto, lai apmuļķotu Francu Krīgeru, nav kameras viltība vai vizuālais efekts – kadrā redzama paša Toma Krūza roku veiklība.

* Lai nofilmētu filmas kulminācijas ainu uz vilciena, bija nepieciešamas sešas nedēļas.

* Ainā, kurā Ītans Hants atdarināšanas nolūkos veic izpēti un skatās, kā televīzijas intervijā izturas senators Džons Valtzers, īstenībā redzams viņš pats, tērpies maskā. Līdz ar to var teikt, ka filmā Tomam Krūzam bija veselas divas lomas.

* Pateicoties Tomam Krūzam, kinolente tika pabeigta laikā un ar pārpalikumu no budžeta, jo aktieris lielāko daļu viņa attēlotā galvenā varoņa triku veica pats.

Skaties filmu «Mission: Impossible» 8. aprīlī plkst. 20.00 kanālā «360TV»!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu