Sorokins: Spēlei ar Vāciju gatavojāmies trīs mēnešus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone / LETA

Latvijas U-18 hokeja valstsvienība pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas mačam ar Vācijas vienaudžiem gatavojās trīs mēnešus, pēc uzvaras atzina valstsvienības galvenais treneris Oļegs Sorokins.

Latvijas U-18 hokeja izlase ceturtdien Rīgā pasaules čempionāta pirmās divīzijas trešajā mačā ar rezultātu 3:1 (1:1, 1:0, 1:0) pārspēja Vāciju, kas tiek uzskatīta par šī turnīra favorīti.

«Liels paldies komandai, ka spēja noskaņoties šai spēlei. Šim mačam gatavojāmies trīs mēnešus un bijām pilnībā gatavi. Tas viss arī sanāca. Paldies par uzvaru!» pēc mača teica Sorokins.

Viņš ticēja saviem hokejistiem un pirms spēles zinājis, ka Latvijas puiši var uzvarēt spēcīgo pretinieci.

«Aizvakardienas mačā bija daudz uzlabojumi. Šodien puiši parādīja vēl labāku sniegumu. Uz soliņa bija lielisks gars,» atzīmēja Sorokins, izceldams Patriku Marcinkēviču, kurš atzīmējās ar gūtiem vārtiem un rezultatīvu piespēli. «Zinājām, ka Patriks var iemest savu golu, to viņš arī izdarīja.»

Jau pēc iepriekšējā mača Sorokins atklāja, ka Latvijas izlases treneru štābs rūpīgi izpētījis Vācijas izlases pārbaudes spēles.

«Redzējām, ka mūsu ieplānotā taktika der. Tā derētu arī pret citām komandām. Pāris turnīros dzinām muļķi, jo spēlējām citādāk. Šajā turnīrā spēlējām, kā bijām ieplānojuši. Brīnos, ka vācieši mūs tā arī neatšifrēja,» atklāja Sorokins, kura vadītā komanda pārbaudes mačos rādīja pieticīgus rezultātus.

Savukārt Vācijas izlases galvenais treneris Franks Fišēders pauda, ka mačs bija lielisks. «Latvija ir ļoti labi strukturēta komanda, kas izmantoja mūsu kļūdas. Viņi bija pelnījuši uzvarēt,» atzina Vācijas hokejistu treneris.

Grupas līdere ar maksimāli iespējamiem deviņiem punktiem trīs spēlēs ir Latvija, kam ar sešiem punktiem seko Vācija. Savukārt pa trim punktiem iekrājušas Kazahstāna, Norvēģija, Slovēnija un Dānija.

Pasaules čempionāta turpinājumā Latvijas izlasei piektdien paredzēts duelis ar Dāniju, bet svētdien turnīra noslēgumā - ar Kazahstānu. Tikai turnīra uzvarētāji nopelnīs ceļazīmi uz pasaules čempionāta elites divīziju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu