Slepkavību vilnis Londonā: šogad vardarbīgā nāvē miruši vairāki desmiti cilvēku

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Londonā šogad strauji pieaudzis vardarbīgu noziegumu skaits, un viens no satraucošākajiem rādītājiem ir slepkavību skaits - līdz aprīļa sākumam tādu Londonā bijis vismaz 48, vēsta raidorganizācija SKY. Trešdienas vakarā Londonas austrumu daļā ar durtām brūcēm gāja bojā kāds divdesmitgadnieks - pēdējais saduršanas gadījumu un apšaužu upuris.

Jaunais vīrietis trešdienas vakarā apstādināja policistus, kuri patrulēja Heknijā. Viņam bija vairākas durtas brūces. Policisti sniedza pirmo palīdzību un izsauca mediķus, taču ievainoto vīrieti neizdevās glābt.

Viņš nomira uz ielas apmēram plkst. 20.25 - pusstundu pēc vēršanās pie policijas.

Londonas policija raidorganizācijai SKY teica, ka saistībā ar notikušo neviens vēl neesot aizturēts.

Britu medijos līdz šim identificēti 48 cilvēki, kas kopš gada sākuma Londonā gājuši bojā vardarbīgā nāvē. Ja turpmākajos mēnešos slepkavību skaits būs tikpat augsts, tiks pārspēti 2017.gada rādītāji. Pagājušogad Londonā tika atvērtas 130 lietas par slepkavībām.

SKY apkopojis pieejamo informāciju par apšaudēs un saduršanas gadījumos bojāgājušajiem cilvēkiem. Apkopojumā redzams, ka vairumā gadījumu nogalinātie bija imigranti vai imigrantu pēcteči.

Liela daļa upuru ir pusaudži un divdesmitgadnieki. Viena no slepkavību statistikas ziņā drūmākajām dienām Londonā bija 2.aprīlis, kad Totenemā tika nošauta 17 gadus vecā Taneša Melburna, bet Valtemstovā 16 gadus vecajam Amānam Šakūram tika iešauts sejā. Nākamajā dienā viņš slimnīcā mira. Līdzās Šakūram tika atrasts 15 gadus vecs zēns ar durtām brūcēm, kurš ārstējas slimnīcā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu