Nākamnedēļ Latvijā ieradīsies «Facebook» pārstāvji

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Nākamnedēļ valsts iestādes ar kompānijas «Facebook» pārstāvjiem Rīgā pārrunās sadarbības iespējas, tostarp viltus ziņu risku mazināšanā, aģentūru LETA informēja Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta vadītāja Ilze Pavlova.

Viņa stāstīja, ka Valsts kanceleja uz sarunu aicinājusi «Facebook» reģionālos pārstāvjus, lai pilnveidotu zināšanas, kā kvalitatīvā veidā «Facebook» izmantot valsts pārvaldes komunikācijā, lai sasniegtu iedzīvotājus.

«Valsts kanceleja soli pa solim sistemātiski strādā pie valsts pārvaldes komunikācijas uzlabošanas, tajā skaitā arī pārdomātas un drošas sociālo mediju izmantošanas iedzīvotāju informēšanai,» uzsvēra Pavlova.

Tāpat ar «Facebook» pārstāvjiem paredzēts pārrunāt tematu, kas saistīts ar viltus ziņu un citas ļaunprātīgas informācijas klātbūtni šajā platformā un iespējamo sadarbību šo risku mazināšanā.

Nākamnedēļ gaidāmajā vizītē «Facebook» pārstāvji plāno arī tikties ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja pārstāvjiem.

Trešdien Latvijas Radio raidījumā «Krustpunktā» Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Jēkabs Straume paziņoja, ka kompānija «Facebook» vēlas, lai vēlēšanas Latvijā būtu caurskatāmas, turklāt kompānijas pārstāvji plāno apmeklēt Latviju.

KNAB iepriekš sāka komunikāciju ar lielāko sociālo tīklu turētājiem jautājumā par partiju reklāmām un kampaņām internetā, proti, vai sociālajos tīklos ir iespējama apmaksāta politiska aģitācija. KNAB aicināja sazināties un sadarboties ar kompāniju «Google», kurai pieder videofailu apmaiņas serviss «Youtube», kompāniju «Facebook», kā arī ar sociālā tīkla «VKontakte» un «Odnoklassniki» īpašniekiem, skaidroja Straume.

«Uz doto brīdi iniciatīva ir no «Facebook» puses, kas ir sazinājies ar mums,» norādīja Straume. Pēc viņa rīcībā esošās informācijas, Valsts kanceleja esot iesaistīta «Facebook» pārstāvju vizītes Latvijā organizēšanā. «Viņi (»Facebook«) vēlas individuāli strādāt ar KNAB. Viņu vēstījums ir tāds, ka viņiem rūp, ka vēlēšanas Latvijā būtu tīras un caurskatāmas,» norādīja Straume.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu