Hārtlijs: Pēc pārbaudes mačiem ar Norvēģiju tiks atskaitīti daudzi hokejisti

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Pēc šonedēļ gaidāmajām Latvijas hokeja izlases pārbaudes spēlēm ar Norvēģiju no komandas tiks atskaitīti daudzi hokejisti, trešdien pēc kārtējā treniņa sacīja valstsvienības galvenais treneris Bobs Hārtlijs.

Latvijas izlase piektdien un sestdien Norvēģijas pilsētā Haldenē aizvadīs pārbaudes mačus ar vietējo izlasi, bet komandas sastāvā iekļauti uzreiz septiņi debitanti - Eduards Tralmaks, Roberts Mamčics, Gvido Jansons, Rihards Melnalksnis, Daniels Bērziņš, Reinis Petkus un Uldis Čalpa.

«Mūs gaida divas svarīgas pārbaudes spēles, kas būs ļoti būtiskas tieši jaunajiem hokejistiem. Mūsu komandas kapteinis šajos mačos būs Vitālijs Pavlovs, bet teju visi sastāvā iekļautie hokejisti pērn pasaules čempionātā nespēlēja,» teica Hārtlijs.

«Tas mums būs liels pārbaudījums, turklāt ar nākamo nedēļu treniņos sāksim strādāt vairs tikai vienā grupā. Uz ledus ļoti vēlas doties Mārtiņš Karsums un Roberts Bukarts. Pēc divām pārbaudes spēlēm no izlases atskaitīsim daudz hokejistu.»

«Mums vēl joprojām ir vairāki hokejisti, kuri piedalās izslēgšanas turnīros, piemēram, Andris Džeriņš, Oskars Cibuļskis, Ronalds Ķēniņš un citi. Jāpagaida, cik tālu viņi tiks. Katra valsts ir līdzīgā situācijā. Pasaules čempionāti notiek laikā, kad citur vēl noris izslēgšanas turnīri. Neko daudz tur nevaram darīt. Ceram, ka šie hokejisti izslēgšanas turnīros tiks pēc iespējas tālāk un iegūs titulus, jo viņi ir smagi strādājuši visu sezonu. Mēs vērojam šos spēlētājus, tomēr tai pašā laikā mums ir daudz jauno censoņu, kuri progresē,» apmierināts bija Hārtlijs.

Latvijas izlases galvenais treneris uzsvēra, ka šajos divos pārbaudes mačos pret Norvēģiju vēlas redzēt, kā hokejisti cīnās un cik ļoti viņi saprot pašu spēli.

«Pasaules čempionātā mēs spēlēsim pret komandām, kurās būs Nacionālās hokeja līgas (NHL) zvaigznes. Tas mums būs liels izaicinājums, bet venlaikus centīsimies pārstāvēt Latviju pēc iespējas labāk. Zinu, ka daļa no tiem spēlētājiem, kuri piedalīsies pārbaudes mačos pret Norvēģiju, šogad uz pasaules čempionātu netiks, bet nākamo gadu laikā viņi noteikti tur būs. Domāju, mūsu pašreiz paveiktais ir laba investīcija nākotnei,» atzīmēja Hārtlijs.

Hārtlijs arī atklāja, ka pašlaik savainojumā iedzīvojies vārtsargs Ivars Punnenovs, kas neesot labas ziņas, tāpat traumas treniņos iepriekš guva citi vārtsargi Niklāvs Rauza un Antons Naumovs. Līdz ar to uz valstsvienību tika izsaukti Latvijas virslīgā spēlējošie Čalpa un Petkus, kuri ar izlasi dosies arī uz Norvēģiju. «Čalpa pret norvēģiem aizvadīs pirmo maču, bet pēc tam raudzīsim, kurš spēlēs otro.»

Veselības likstu dēļ izlasē šogad arī nespēlēs komandas kapteinis Kaspars Daugaviņš, Lauris Dārziņš, Jānis Sprukts, Jānis Kalniņš, turklāt sagaidāms, ka būs jāiztiek arī bez aizsarga Artūra Kuldas palīdzības.

Hārtlijs arī norādīja, ka vairākus hokejistus piemeklējušas veselības problēmas, tomēr vienlaikus viņš uzsvēra, ka tā ir laba iespēja sevi pierādīt jaunajiem spēlētājiem.

Trešdien izlases treniņā viens no treneriem bija Jēkabs Rēdlihs, kurš Hārtlija komandā smeļoties pieredzi.

«Jēkabs ir jauns un talantīgs treneris. Viens no maniem palīgiem Ģirts Ankipāns pašlaik vairāk komunicē ar ārzemēs spēlējošiem hokejistiem, kamēr Artis Ābols vēl nav pabeidzis darbu ar Toljati «Lada». Kamēr būsim Norvēģijā, ar pārējiem izlases spēlētājiem strādās Jēkabs Rēdlihs, Edgars Masaļskis un Rodrigo Laviņš,» atklāja Hārtlijs.

Pasaules čempionāts 4.maijā sāksies Dānijas pilsētās Herningā un Kopenhāgenā. Latvijas izlase Herningā spēlēs vienā grupā ar Kanādu, Somiju, ASV, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Dienvidkoreju. Četras labākās komandas tiks ceturtdaļfinālā.

Latvijas izlase Boba Hārtlija vadībā aizvadītajā gadā pasaules čempionātā demonstrēja atzīstamu sniegumu, ieņemot desmito vietu, kas bija labākais rezultāts kopš 2012.gada.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu