Kurš kļūs par NHL sezonas labāko vārtu guvēju?

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Reuters/LETA/TVNET kolāža

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārais čempionāts ir finiša taisnē, taču joprojām saglabājas intriga, kurš spēlētājs kļūs par sezonas labāko vārtu guvēju. Četriem līgas labākajiem «snaiperiem» katram atlikušas divas spēles regulārajā čempionātā.

Labāko vārtu guvēju sarakstā līderis patlaban ir Vašingtonas «Capitals» krievu uzbrucējs Aleksandrs Ovečkins, kurš šosezon guvis 46 vārtus 80 spēlēs.

Pašlaik 32 gadus vecais Ovečkins karjeras laikā Morisa Rišāra vārdā nosaukto balvu ieguvis 6 reizes, kas ir NHL rekords. Vai tas izdosies arī šosezon?

Savukārt šosezon otrs labākais «snaiperis» šobrīd ir 19 gadus vecais Patriks Laine, kurš precīzs bijis 44 reizes 80 mačos. Somijas uzbrucējs šosezon palīdzējis Vinipegas «Jets» komandai pirmo reizi kluba vēsturē izcīnīt 50 uzvaras vienā sezonā.

Trešais labākais vārtu guvējs ir Vegasas «Golden Knights» līderis Viljamss Kārlsons, kurš pretinieku vārtsargus 80 spēlēs pārspējis 43 reizes. 25 gadus vecais zviedru uzbrucējs palīdzējis NHL debitantei nodrošināt vietu Stenlija kausa izcīņas turnīrā.

Tikmēr ceturto vietu labāko vārtu guvēju sarakstā ieņem 31 gadu vecais krievu uzbrucējs Jevgeņijs Malkins, kurš aizvadījis par 4 spēlēm mazāk nekā iepriekš minētie spēlētāji. Viņš šosezon 76 spēlēs izcēlies 42 reizes.

Malkins palīdzējis iepriekšējo divu sezonu NHL čempionei Pitsburgas «Penguins» jau 12. gadu pēc kārtas kvalificēties Stenlija kausa izcīņas turnīram.

Ovečkina, Laines, Kārlsona un Malkina pārstāvētajām komandām katrai atlikušas divas spēles NHL regulārajā čempionātā.

Mazāka intriga ir cīņā par NHL rezultatīvākā spēlētāja godu. Šobrīd līderis ir Edmontonas «Oilers» kanādiešu uzbrucējs Konors Makdeivids ar 103 punktiem (41 vārti un 62 piespēles).

Savukārt otrs ražīgākais punktu guvējs ir Tampabejas «Lightning» krievu uzbrucējs Ņikita Kučerovs, kurš sakrājis 98 punktus (38 vārti un 60 piespēles).

Filadelfijas «Flyers» kanādiešu uzbrucējs Klods Žirū ir trešais rezultatīvākais spēlētājs šosezon ar 97 punktiem (30+67), bet Malkins patlaban atrodas ceturtajā pozīcijā ar 96 punktiem (42+54).

Līdz regulārā čempionāta beigām arī Makdeivida, Kučerova un Žirū pārstāvētajām komandām atlikušas divas spēles.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu