Igaunijas prezidente: Risinājumi Baltijas valstu aizsardzības stiprināšanai tiks atrasti kopā

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Atbildot uz žurnālista jautājumu, vai pietiekami daudz piestrādāts pie Baltijas valstu aizsardzības, vai arī būtu nepieciešams darīt vairāk, piemēram, pretgaisa aizsardzības aprīkojuma izvietošanā, Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida otrdien preses konferencē kopā ar Latvijas, Igaunijas un ASV prezidentiem norādīja, ka risinājums šajā lietā tiks atrasts kopīgiem spēkiem.

Kaljulaida sacīja, ka tikšanās laikā tika runāts par valstu atvairīšanas spējām, un piebilda, ka tām jābūt ticamām.

Vienlaikus prezidente uzsvēra, ka vienlīdzīgi partneri neizvirza viens otram prasības vienā vai otrā jomā.

«Mēs analizējam situāciju kopā un kopā atrodam risinājumus, kas derēs mums visiem, jo esam kopīgi iesaistīti šajā drošības garantēšanas procesā. Mēs esam (..) vienlīdzīgi dalībnieki, atbilstoši mūsu lielumam,» atzina Kaljulaida.

Runājot par attiecībām ar Krieviju plašākā kontekstā, Kaljulaida norādīja, ka Baltijas valstis varēja uzticēties ASV administrācijas un tautas vērtējumam pat tad, kad bija okupētas, un varēja paļauties uz ASV administrācijas un tautas spriedumiem arī tad, kad atguva neatkarību un centās iestāties NATO.

«Mēs varējām [uzticēties], jo mums ir kopīgi pamati,» uzsvēra Kaljulaida, piebilstot, ka šie pamati ir kā kompass gan ASV, gan Baltijas valstīm, tādēļ viņa «uzticas arī Trampam un viņa administrācijai».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu