Sorokins: Puiši jau no pirmās minūtes bija noskaņojušies spēlei

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas U-18 hokejisti jau no pirmās minūtes bija noskaņojušies pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas spēlei, tādējādi izdevās izcīnīt uzvaru pret Norvēģijas vienaudžiem, pēc mača teica valstsvienības galvenais treneris Oļegs Sorokins.

Latvijas U-18 puišu hokeja izlase otrdien Rīgā pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas otrajā spēlē ar rezultātu 3:0 (0:0, 1:0, 2:0) pārspēja Norvēģijas vienaudžus.

Līdz ar to Latvijas jaunie hokejisti turnīru turpina bez zaudējumiem, jo pirmdien pirmajā duelī ar 2:1 pārspēja Slovēniju.

Latvijas U-18 izlases labā vārtus guva Deniss Fjodorovs, Ričards Grīnbergs un Gustavs Millers, kamēr nepārspēts palika vārtsargs Jānis Voris, kurš atvairīja visas 15 pretinieku mestās ripas.

«Šī bija labākā spēle šajā sezonā. Puiši jau no pirmās minūtes bija noskaņojušies spēlei. Pretinieku komandas vārtsargs ilgi turēja norvēģus spēlē. Ne velti viņš tika pie labākā spēlētāja balvas. Tāpat jāuzteic arī Voris, kurš trešajā periodā izvilka pāris bīstamus metienus. Liels prieks par puišiem, cepuri nost par pašatdevi. Motivēt viņus īpaši nevajadzēja,» pēcspēles preses konferencē teica Sorokins.

Tāpat treneris atzīmēja, ka daudz ticis strādāts pie vairākuma realizācijas

«Daudz pētījām un strādājām, domājām, kā spēlēt. Pirmajos divos periodos bija vienkārši perfekta plāna izpilde. Beigu beigās ar raksturu spējām izcīnīt uzvaru,» uzsvēra Sorokins.

Nākamajā mačā Latvija ceturtdien spēkosies ar Vāciju, kas tiek uzskatīta par šā turnīra favorīti.

«Vācijas izlase izskatās ļoti iespaidīgi. Esam redzējuši viņu pārbaudes spēles. Nekas nemainās, kāda bija tajos video, tāda arī ir šeit čempionātā. Esam gatavojuši savu spēli pret Vāciju. Nedomāju, ka esam padevušies. Šī uzvara pacēla čaļus spārnos, fiziski arī labi izskatījāmies. Mēģināsim apspēlēt arī vāciešus,» kaujinieciski bija noskaņots Sorokins.
Pēc diviem mačiem Vācija un Latvija izvirzījušās apakšgrupas priekšgalā, bet vāciešiem ir labāka gūto un zaudēto vārtu attiecība, kamēr pa trim punktiem ir Slovēnijai un Kazahstānai, bet Norvēģija un Dānija pagaidām ir tukšā.

Ceļazīmi uz pasaules čempionāta eliti izcīnīs tikai šā turnīra uzvarētāja, bet vājākā vienība pametīs pirmās divīzijas A grupu un nākamgad spēlēs B grupā.

Iepriekšējo reizi Latvijā pirmās divīzijas pasaules čempionāts U-18 izlasēm notika 2011.gadā, bet vēl pirms tam - 2006.gadā. Abos šajos čempionātos Latvijas puiši izcīnīja zelta godalgas un ieguva ceļazīmi uz augstāko divīziju.

Latvijas U-18 valstsvienības trenera groži šajā čempionātā uzticēti Sorokinam, bet asistenta pienākumus pildīs Herberts Vasiļjevs un Juris Ozols.

Latvijas U-18 izlase elites divīzijā spēlējusi septiņas reizes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu