«Rietumu banka» pamatā pabeigusi darbinieku skaita samazināšanas procesu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

«Rietumu banka» pamatā pabeigusi darbinieku skaita samazināšanas procesu, sacīja bankas preses sekretāre Eleonora Gailiša.

Viņa norādīja, ka izmaiņas personāla politikā ir pašlaik nepieciešams un neizbēgams solis. «Tas loģiski izriet no lēmuma atteikties no paaugstināta riska klientu apkalpošanas. Varam piebilst, ka uz šo brīdi darbinieku skaita samazināšana pamatā jau ir pabeigta,» teica Gailiša.

Viņa informēja, ka kopējais bankas darbinieku skaits 2018.gadā ir samazināts par aptuveni 15%, un galvenokārt optimizācija skārusi darbiniekus no klientu apkalpošanas jomām. Aprīļa sākumā bankā strādā nedaudz mazāk kā 600 darbinieku.

Tāpat Gailiša atzīmēja, ka «Rietumu banka» prognozē sekmīgu atteikšanos no darba ar paaugstināta riska klientiem. «Mēs uzskatām, ka būtiskais bankas kapitāla līmenis un augstā likviditāte ļauj mums veiksmīgi pabeigt atteikšanās no darba ar paaugstināta riska klientiem procesu, un nodrošināt attīstību citos, tostarp jaunos biznesa virzienos,» viņa teica, piebilstot, ka «Rietumu banka» pašlikvidācijas iespēju neizskata.

Bankas pārstāve arī pavēstīja, ka «Rietumu bankai» ir detalizēti izstrādāts un ar Finanšu un kapitāla tirgus komisiju (FKTK) saskaņots darbības plāns, kas tika apstiprināts marta vidū. Šajā plānā ir noteikts saturs un termiņi atteikšanās no paaugstināta riska klientu apkalpošanas procesam.

«Vienlaikus mēs turpinām atvērt jaunus kontus un apkalpojām jaunus klientus,» uzsvēra Gailiša.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka «Rietumu banka» pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, strādāja ar peļņu 35,037 miljonu eiro apmērā, kas ir 2,3 reizes mazāk nekā 2016.gadā. «Rietumu bankas» aktīvi 2017.gada beigās bija 3,001 miljards eiro, kas ir par 13,4% jeb 464,077 miljoniem eiro mazāk nekā 2016.gada beigās, kad bankas aktīvi bija 3,466 miljardi eiro.

Pēc aktīvu apmēra «Rietumu banka» 2017.gada beigās bija piektā lielākā banka Latvijā. Bankas lielākie akciju īpašnieki ir SIA «Esterkin Family Investments» (33,12%), Maltas kompānija «Boswell (International) Consulting Limited» (33,11%), kā arī SIA «Suharenko Family Investments» (17,34%). «Esterkin Family Investments» vienīgais īpašnieks ir Leonids Esterkins, bet «Suharenko Family Investments» vienīgais īpašnieks ir Arkādijs Suharenko.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu