«Eurocontrol»: Eiropas gaisa satiksmes kontroles sistēma atkal darbojas normālā režīmā

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FAZRY ISMAIL / EPA

Eiropas Aeronavigācijas drošības organizācija «Eurocontrol» paziņojusi, ka datorkļūda, kuras dēļ otrdien draudēja aizkavēties puse Eiropas avioreisu, ir novērsta.

(Papildināta ziņa.)

Pēc plašas iekšējās pārbaudes, Eiropas gaisa satiksmes kontroles sistēma atsākusi darboties normālā režīmā, informēja «Eurocontrol».

Organizācija pauda nožēlu par šo incidentu, un norādīja, ka iepriekš sistēma tikai vienreiz piedzīvojusi šādas problēmas, un tas noticis 2001.gadā.

Par iespējamu lidojumu aizkavēšanos šodien ziņoja daudzas Eiropas lidostas.

«Eurocontrol» iepriekš šodien informēja, ka «Eiropas tīklā tiek sagaidīti 29 500 lidojumi», un datorsistēmas atslēgšanās dēļ aptuveni puse no tiem var kādu laiku kavēties. Taču organizācija uzsvēra, ka šis incidents nerada nekādus draudus drošībai.

Ko darīt pasažieriem, kuru lidojumi ir aizkavējušies? «Negadījums ir klasificējams kā «ārkārtas apstākļi», kā rezultātā aviopasažieri nevar pieteikt kompensāciju par aizkavētiem vai atceltiem lidojumiem,» skaidro lidojumu kompensācijas pieprasījumu uzņēmuma «Skycop» izpilddirektors Marjus Stonkus. «Neraugoties uz to, aviopasažieriem ir jāņem vērā, ka gadījumā, ja lidojums kavējas ilgāk par divām stundām, aviokompānijai ir pienākums nodrošināt pasažierus ar tādām pamatvajadzībām kā pārtika, ūdens, interneta un telefona pieejamība.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu