«KVV Liepājas metalurga» velmētavas iekārtu pircējs samaksājis par pirkumu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Maksātnespējīgā «KVV Liepājas metalurgs» velmētavas iekārtu pircējs samaksājis izsolē nosolītos gandrīz 2 miljonus eiro, otrdien vēstīja raidījums «LNT Ziņas».

Kā raidījumam apliecināja «KVV Liepājas metalurgs» bijušā administratora birojā, maksājums veikts 29. martā. 20. marta izsolē par uzvarētāju tika atzīts uzņēmums no Austrijas – «Smart Stahl, pēc kura lūguma samaksas termiņš tika pagarināts līdz 31. martam.

Austrijas kompānija pieder Kiprā reģistrētajai pastkastītes kompānijai "Segoa Ventures Limited». "LNT Ziņu" rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka patiesais labuma guvējs šai kompānijai varētu būt Volgogradas metalurģijas kombināta "Krasnij oktjabrj" īpašnieks, miljardieris Dmitrijs Gerasimenko.

Jau ziņots, ka kopumā maksātnespējīgā uzņēmuma manta tiek pārdota sešās izsolēs. To kopējā sākumcena ir aptuveni desmit reižu mazāka par valsts prasījuma summu. Tas nozīmē, ka, visticamāk, neizdosies atgūt visu naudu, ko maksātnespējīgais uzņēmums ir parādā valstij. Lēmums «KVV Liepājas metalurgs» mantu izpārdot pa daļām tika pieņemts pēc tam, kad uzņēmumam neizdevās piesaistīt investoru. «KVV Liepājas metalurgs» par maksātnespējīgu tika pasludināts 2016. gada septembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu