Tramps: Neviens pret Krieviju nav bijis tik stingrs

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV prezidents Donalds Tramps otrdien aizstāvējis savu pretimnākošo attieksmi pret Krievijas līderi Vladimiru Putinu, norādot, ka labas attiecības ir svarīgas, bet vienlaikus uzsverot, ka neviens nav bijis stingrāks pret Krieviju kā viņš.

Tramps pagājušajā mēnesī telefonsarunā ar Putinu apsveica viņu ar pārvēlēšanu prezidenta amatā un ierosināja viņam tikties Vašingtonā.

«Ja mēs sapratīsimies ar Krieviju, tā būs laba lieta, nevis slikta,» sacīja Tramps, Baltajā namā tiekoties ar Baltijas valstu prezidentiem.

«Tam piekrīt gandrīz visi, izņemot galīgi stulbus cilvēkus,» piebilda ASV prezidents, vienlaikus norādot, ka «droši vien, neviens nav bijis stingrāks pret Krieviju» kā viņš.

Tramps, tiekoties ar Baltijas valstu prezidentiem, arī paziņoja, ka ASV iesaistīs armiju, lai apsargātu savu robežu ar Meksiku.

Tramps piebilda, ka viņa priekštecis prezidenta amatā Baraks Obama veica pārmaiņas, kas neradīja nekādu robežu, un uzsvēra, ka armijas izvietošana uz robežas būs «liels solis».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu