Koalīcija virzīs EM priekšlikumu pastiprināt OIK atļauju uzraudzību

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Koalīcijas partneri ir apņēmušies virzīt uz priekšu Ekonomikas ministrijas (EM) sagatavoto priekšlikumu pastiprināt uzraudzību pret krāpniecību ar obligātā iepirkuma atļaujām.

Ministrija izstrādājusi un izskatīšanai Ministru kabineta komitejas sēdē iesniegusi grozījumus divos noteikumos - «Noteikumi par elektroenerģijas ražošanu un cenu noteikšanu, ražojot elektroenerģiju koģenerācijā» un «Noteikumi par elektroenerģijas ražošanu, izmantojot atjaunojamos energoresursus, un cenu noteikšanas kārtību».

Noteikumu mērķis ir veicināt valsts atbalsta, ko sedz visi elektroenerģijas gala patērētāji, efektīvāku izlietojumu, izmaksu prognozējamību, vienlaikus ieviešot stingrāku koģenerācijas staciju kontroles mehānismu un nosakot papildu darbības nosacījumus atbalsta saņemšanai.

Šodien pēc koalīcijas sēdes Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) žurnālistiem sacīja, ka viedokļi šajā jautājumā ir dažādi, bet Ministru kabineta komitejā tiks pieņemts lēmums virzīt noteikumu izskatīšanu valdībā. «Gala variants tiks sagatavots uz nākamās nedēļas valdības sēdi. Kavēšanās nebūs,» uzsvēra Kučinskis.

Savukārt ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V) atzina, ka noteikumu saskaņošanas process noticis sarežģīti, ņemot vērā nozares iebildumus. Tomēr Ašeradens ir pārliecināts, ka ar noteikumiem ir jāvirzās uz priekšu, jo tie paredz reālu kontroles mehānisma ieviešanu pret krāpniecību ar obligātā iepirkuma atļaujām.

Arī vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK) uzsvēra, ka kontroles mehānisms ir jāievieš. «EM ir veikusi lielu darbu un ir jāiet uz priekšu,» pauda Gerhards.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu