Gads kopš terorakta Sanktpēterburgā: noskaidroti visi iesaistītie, bet jautājumi paliek

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

3.aprīlī aprit gads kopš terorakta Sanktpēterburgas metro, kurā tika nogalināti 16 cilvēki, ieskaitot pašu teroristu, bet vēl 102 tika ievainoti. Krievijas Izmeklēšanas komiteja paziņojusi, ka izmeklēšana šajā lietā tuvojas noslēgumam – saistībā ar šā uzbrukuma sarīkošanu aizturēti 11 cilvēki. Tomēr Krievijas medijs «Gazeta.ru» vēsta, ka joprojām neesot skaidrs, kāds tieši grupējums ir atbildīgs par Sanktpēterburgas terorakta īstenošanu.

Kā vēstīts, 2017.gada 3.aprīlī Sanktpēterburgas metro vagonā uzspridzinājās 22 gadus vecais Krievijas pilsonis Akbardžons Džalilovs. Viņš dzimis Kirgizstānā, bet pēc tautības bijis uzbeks.

Kā Krievijas medijam RBK norādījuši Izmeklēšanas komisijas pārstāvji, visas personas, kas saistītas ar šā uzbrukuma sarīkošanu, šobrīd atrodas apcietinājumā un gaida tiesu.

Foto: EPA/Scanpix

Izmeklēšanas gaitā esot noskaidroti gan uzbrukuma pasūtītāji, gan organizatori un īstenotāji, gan viņu līdzzinātāji.

Izmeklēšanas komiteja norāda, ka Sanktpēterburgas teroraktu organizējis un īstenojis viens no islāma teroristu grupējumiem. Konkrētas organizācijas nosaukumu Izmeklēšanas komiteja gan nemin.

Kā pirms gada vēstīja ASV organizācija SITE, kas veic ekstrēmistu tīmekļa aktivitāšu monitoringu, atbildību par šo teroraktu uzņēmies ar starptautisko teroristu organizāciju tīklu «Al Qaeda» saistīts līdz šim nezināms grupējums.

Tikmēr Krievijas izdevumi «Kommersant» un «Gazeta.ru» iepriekš ziņoja, ka teroraktā varētu būt iesaistīts grupējums «Tawhid wal-Jihad», kas arī ir saistīts ar «Al Qaeda».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu