Andreja Upīša muzejā tikšanās ar Ivetu Ratinīku

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

4. aprīlī plkst. 18 Andreja Upīša memoriālajā muzejā Rīgā (Brīvības ielā 38-4) notiks tikšanās ar dzejnieci, pedagoģi, literatūrzinātnieci, kritiķi un politiķi Ivetu Ratinīku. Vakara gaitā ir iecerēta neformāla saruna, ko vadīs Mg. Jur. Ilze Puķe. Paredzēts runāt par plašu jautājumu loku: no dzejas līdz izglītības reformai, no zīdaiņiem līdz aktualitātēm politikā. Ratinīkas dzeju lasīs aktrise Anta Aizupe.

Iveta Ratinīka ir latviešu dzejniece un literatūras skolotāja, kuras raksti par dzeju tiek regulāri publicēti dažādos Latvijas medijos. 2011. gadā izdevusi dzejas krājumu «Rūgts», bet 2018. – «tikko & tikai». Ratinīka ir labi pazīstama arī ar aktīvu līdzdarbošanos un iesaistīšanos dažādu kultūras jautājumu un problēmu apspriešanā un komentēšanā. 2015. gadā, pēc kādu vecāku sūdzības par literatūras stundas saturu, Ratinīka savas domas izteica tviterī, tādējādi izraisīdama publisku diskusiju par tikumības likuma nepilnībām. 2014. gadā Ratinīka saņēmusi Ata Kronvalda balvu, 2015. gadā – izvirzīta «Eiropas Gada cilvēks Latvijā 2015» titulam.

«Iveta Ratinīka – dzejniece, spilgtu un vajadzīgu viedokļu paudēja, literatūras pētniece, radoša skolotāja. Ar jaudu un temperamentu, kas daudziem saistās ar Ivetas Ratinīkas vārdu, ir tapuši arī šajā grāmatā apvienotie dzejoļi. Tomēr tā ir negaidīti maiga dzeja, pat ja raksts piedāvā «būt kā spartietei»,» – tā par Ratinīkas krājumu «tikko & tikai» raksta dzejniece Ingmāra Balode.

«Atšķirībā no pirmā krājuma «Rūgts», kur vairāk bija nepiepildītības sāpju un smeldzes, «tikko & tikai» pārsteidz ar līdzsvarotību un nobriedušu dziļumu, kas liek klusi pie sevis smaidīt,» – tā saka rakstniece Dace Rukšāne.

Pasākuma norises vieta: Andreja Upīša memoriālais muzejs Rīgā (Brīvības ielā 38-4).

Pasākuma norises laiks: 4. aprīlis, 18.00–19.30.

Ieejas maksa: 2.00 €.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu