Latvijas U-18 izlase ar uzvaru sāk Rīgā notiekošo PČ hokejā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Latvijas U-18 hokeja izlase pirmdien «Arēnā Rīga» ar uzvaru iesāka pasaules čempionāta (PČ) pirmās divīzijas A grupas turnīru, grūtā cīņā ar rezultātu 2:1 (2:0, 0:1, 0:0) pārspējot Slovēnijas vienaudžus

Mājiniekiem vārtus guva Gustavs Bergs un Ričards Grīnbergs, bet par mača varoni kļuva vārtsargs Artūrs Šilovs, kurš atvairīja 17 no 18 metieniem, glābjot vienību daudzās sarežģītās situācijās. Šilovs tika atzīts par labāko mājinieku rindās.

Latvijas U-18 izlases hokejisti šajā mačā trešajā periodā nerealizēja divus soda metienus.

Pirmajā periodā Latvijai piederēja pārsvars, kuru pirmo reizi izmantot izdevās sestajā minūtē, kad teicami nospēlēja aizsargs Bergs. Viņš pieslēdzās uzbrukumam un izdarīja metienu, taču Slovēnijas vārtsargs Vals Ušniks to atvairīja. Tiesa, Bergs atkal ieguva ripu un apslidojis vārtus to ieraidīja aiz slovēņu vārtsarga muguras.

Savukārt pārsvaru dubultoja Grīnbergs, kurš 18.minūtē ātrā uzbrukumā no iemetiena apļa izdarīja precīzu plaukstas metienu, raidot ripu zem vārtu pārliktņa.

Pirmajā periodā Latvija pa pretinieku vārtiem meta 15 reizes, kamēr slovēņi izdarīja četrus metienus. Otrajā trešdaļā Latvijas spēle pajuka un pretiniekiem radās vairākas labas izdevības, no kurām viena tika arī izmantota. Pēc rupjas aizsarga kļūdas uz savas zonas zilās līnijas, vienatnē pret Šilovu izslidoja Majs Tavčars, raidot ripu starp vārtsarga kājsargiem.

Arī turpinājumā slovēņiem netrūka izdevību, tāpat kā vairākas lieliskas iespējas bija Latvijai, tomēr ripa vārtos negāja.

Trešajā periodā Latvija varēja palielināt pārsvaru, taču ne Grīnbergs 43.minūtē, ne komandas kapteinis Deniss Fjodorovs 58.minūtē nespēja realizēt «bullīšus».

Pēdējā minūtē Slovēnija nomainīja vārtsargu, piedevām 22 sekundes līdz beigām Latvija palika mazākumā, tomēr uzvaru nosargāja.

Jau ziņots, ka dienas pirmajās divās spēlēs Vācijas U-18 izlases hokejisti ar rezultātu 7:2 (2:0, 4:2, 1:0) sagrāva Dānijas vienaudžus, bet Kazahstāna ar rezultātu 5:2 (3:1, 2:1, 0:0) uzvarēja Norvēģiju, kas būs Latvijas pretiniece otrdien.

Vācijas izlasē divus vārtus guva Luiss Šinko, bet Tims Fleišers izcēlās ar vieniem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm. Savukārt Dānijas izlasē ar vienu rezultatīvu piespēli atzīmējās Viktors Čubars, kurš ir kādreizējā Latvijas hokejista Sergeja Čubara dēls.

Savukārt kazahiem divus vārtus guva un rezultatīvu piespēli atdeva Andrejs Bujaļskis, kamēr Norvēģijas labā abas ripas iemeta Lāšs Kristians Rodne.

Kazahstāna otrā perioda beigās 38 sekunžu laikā guva divus vārtus un no 3:2 panāca 5:2, noslēdzošajā periodā pārsvaru nosargājot.

Pēc pirmās spēļu dienas Vācijai, Kazahstānai un Latvijai ir pa trim punktiem, kamēr Slovēnija, Norvēģija un Dānija pagaidām ir tukšā.

Otrdien latvieši spēkosies ar Norvēģiju, ceturtdien būs mačs ar Vāciju, piektdien paredzēts duelis ar Dāniju, bet svētdien noslēgumā - ar Kazahstānu.

Latvijas U-18 hokeja izlases galvenais treneris Oļegs Sorokins komandas sastāvā iekļāvis divus vārtsargus, astoņus aizsargus un 12 uzbrucējus. Savukārt rezerves vietu sastāvā galvenais treneris atvēlējis vārtsargam Rihardam Norvaišam, kurš oficiālajā pieteikumā netika iekļauts.

No nosauktajiem spēlētājiem vislielākā pārstāvniecība ir no hokeja skolas «Rīga» sistēmā esošajiem hokejistiem. «Rīgas» vienībā šogad spēlējuši septiņi sarakstā iekļautie kandidāti.

Valstsvienībā iekļauti arī četri hokejisti, kuri ikdienā spēlē ārzemēs. ASV hokeja zinības apgūst Artjoms Kopass, Šveicē spēlē Nauris Sējējs un Kristers Arnicāns, bet Zviedrijas jauniešu komandas pārstāv Kārlis Reinis Štolcs.

Tikmēr Slovēnijas kodolu veido pārsvarā vietējo komandu spēlētāji, bet ir arī pa dažiem jaunajiem hokejistiem, kuri spēlē Šveicē, Čehijā, Somijā un Austrijā.

Treniņnometnes ietvaros Latvijas jauniešu izlase aizvadīja trīs pārbaudes mačus. Sākotnēji Latvijas U-18 komanda ar 1:3 piekāpās Latvijas nacionālās valstsvienības kandidātiem, bet pēc tam divās cīņās (0:4, 2:3) Ventspilī atzina Krievijas U-17 izlases pārākumu.

Ceļazīmi uz pasaules čempionāta eliti izcīnīs tikai šī turnīra uzvarētāja, bet vājākā vienība pametīs pirmās divīzijas A grupu un nākamgad spēlēs B grupā.

Iepriekšējo reizi Latvijā pirmās divīzijas pasaules čempionāts U-18 izlasēm notika 2011.gadā, bet vēl pirms tam - 2006.gadā. Abos šajos čempionātos Latvijas puiši izcīnīja zelta godalgas un ieguva ceļazīmi uz augstāko divīziju.

Latvijas U-18 valstsvienības trenera groži šajā čempionātā uzticēti Sorokinam, bet asistenta pienākumus pildīs Herberts Vasiļjevs un Juris Ozols.

Latvijas U-18 izlase elites divīzijā spēlējusi septiņas reizes.

Latvijas valstsvienības sastāvs pasaules čempionātam

Vārtsargi: Jānis Voris (HK «Rīga») un Artūrs Šilovs (HS «Rīga»);

Aizsargi: Nauris Sējējs («Geneve-Servette», Šveice), Patriks Ozols, Harijs Brants, Ņikita Mateiko, Ernests Ošenieks (visi HK «Lido»), Rihards Ķuzis (HK «Prizma»), Gustavs Bergs (HK «Rīga»/HS «Rīga) un Kārlis Reinis Štolcs («Wings HC», Zviedrija);

Uzbrucēji: Deniss Fjodorovs (HK «Rīga»), Rūdolfs Polcs (HS «Rīga), Vladislavs Barkovskis («Daugavpils/LDZ CARGO»), Ričards Grīnbergs (HK «Rīga»/HS «Rīga»), Roberts Priževoits (HK «Rīga»), Mikus Mintautišķis (HK «Rīga»/HS «Rīga»), Kristers Arnicāns («GCK Lions», Šveice), Ričards Fomins («Liepāja/SSS»), Gustavs Millers (HK «Lido»), Artjoms Kopass («Boston Jr. Bandits», ASV), Patriks Marcinkēvičs (HS «Rīga») un Gļebs Prohorenkovs (HS «Rīga»).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu