Kremlis noliedz, ka miljardiera Magomedova apcietināšanas mērķis ir atņemt viņam biznesu

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sergei Savostyanov / TASS

Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs pirmdien noliedza, ka kriminālapsūdzību izvirzīšana miljardierim Zijavudinam Magomedovam un viņa apcietināšana būtu daļa no stratēģijas atņemt Magomedovam viņa biznesu.

«Nē, tās nav nekādas vienreizējas akcijas. Šajā gadījumā mēs patiešām redzam apsūdzības Magomedoviem. Turpinās izmeklēšana, tāpēc kaut ko teikt būtu nekorekti. Un pēc tam būs tiesa, kas noteiks, vai tie, kas tika aizturēti, ir vainīgi vai nevainīgi,» žurnālistiem sacīja Peskovs.

Maskavas Tveras rajona tiesa sestdien nolēma noteikt drošības līdzekli apcietinājumu Zijavudinam Magomedovam, viņa brālim Magomedam Magomedovam un Zijavudina Magomedova holdingā «Summa» ietilpstošā uzņēmuma «Inteks» bijušajam vadītājam Arturam Maksidovam. Tiesa noraidīja advokātu lūgumu atbrīvot brāļus Magomedovus pret 2,5 miljardu rubļu (40 miljonu eiro) drošības naudu - viņiem tiek inkriminēta šādas summas izlaupīšana, īstenojot valsts pasūtījumus par infrastruktūras projektu īstenošanu, kā arī krimināla grupējuma organizēšana.

Pēc žurnāla «Forbes» datiem, 49 gadus vecā Zijavudina Magomedova īpašumu vērtība ir 1,4 miljardi ASV dolāru. Holdingā «Summa» ietilpstošie uzņēmumi darbojas ostu loģistikā, inženierijā, celtniecībā, lauksaimniecībā, telekomunikāciju un naftas nozarēs.

Tiek uzskatīts, ka Zijavudins Magomedovs pieder pie premjerministra Dmitrija Medvedeva «iekšējā loka». Viņa brālis Magomeds Magomedovs savulaik bija parlamenta augšpalātas Federācijas padomes deputāts no Smoļenskas apgabala.

Zijavudina Magomedova uzņēmumi ir saņēmuši no valsts lielus pasūtījumus infrastruktūras projektu būvniecībai, tostarp Pasaules kausa futbolā finālturnīra vajadzībām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu