Par labāko Krievijas filmu atzīta Hļebņikova «Aritmija»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Svētdien Maskavā jau 31. reizi pasniegtas ikgadējās Krievijas Kinoakadēmijas balvas «Nika». Galveno balvu par labāko filmu saņēma režisora Borisa Hļebņikova lente «Aritmija» (Аритмия), ziņo «newsru.com».

Filmas anotācija: Oļegs (Aleksandrs Jacenko) ir jauns un apdāvināts mediķis, kas strādā neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā. Maza aldziņa, nekādu perspektīvu, toties šis darbs ir viņa aicinājums… Rūpes un dzīvību glābšana tiek svešiniekiem, bet sievai viņa spēka un uzmanības nepietiek. Pacietības mērs ir pilns – tiek ierosināta šķiršanās. Vienlaikus arī darbā pārmaiņas – jaunais priekšnieks pieprasa stingri ievērot reglamentu un netērēt vienam pacientam vairāk par 20 minūtēm. Galvenais, lai to laikā nenomirst. Ko iesākt?

Jāpiebilst, ka nominēta bija arī Andreja Zvjaginceva filma «Nemīlestība» («Нелюбовь»), kurā tēlo arī latviešu aktieris Andris Keišs.

Balva «Nika» par sasniegumiem kinomākslā tiek pasniegta jau kopš 1987. gada, un to ir saņēmuši tādi padomju un krievu režisori un aktieri kā Sergejs Paradžanovs, Kira Muratova, Aleksejs Balabanovs, Otars Joseliani, Aleksejs Germans, Aleksandrs Sokurovs, Ņikita Mihalkovs, Inokentijs Smoktunovskis, Oļegs Jankovskis, Inna Čurikova un citi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu