«VEF Rīga» uzvar «Ņižņij Novgorod» un atgriežas Vienotās līgas «play-off» zonā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Latvijas čempione basketbolā «VEF Rīga» svētdien VTB Vienotās līgas mačā savā laukumā ar rezultātu 94:90 (21:27, 25:19, 29:17, 19:27) pārspēja «Ņižņij Novgorod» komandu.

Rīgas komanda pēc uzvaras ar septiņiem panākumiem 19 mačos pakāpusies uz astoto vietu kopvērtējuma tabulā.

«VEF Rīga» komandā kārtējo reizi lielisku sniegumu demonstrēja meksikānis Alekss Peress, kurš guva 27 punktus un veica sešas rezultatīvas piespēles. Tikmēr 15 punktus iemeta Kaspars Bērziņš, 14 punkti bija Kristapa Janičenokam, bet desmit punktus un desmit atlēkušās bumbas savā kontā ierakstīja Mareks Mejeris.

Viesiem rezultatīvākais ar 20 punktiem un deviņām bumbām zem groziem bija serbs Stevans Jelovacs.

Peress spēles pirmajās divās minūtēs grozā ieradīja divus tālmetienus, kas sekmēja «VEF Rīga» atrašanos vadībā ar 8:3. Uz to pretinieki atbildēja ar izrāvienu 9:1, kā rezultāta Latvijas čempione nonāca iedzinējos. Nepilnas četras minūtes pirms pirmās ceturtdaļas beigām Mareks Mejeris atguva mājiniekiem vadību, taču pretinieki guva piecus punktus pēc kārtas, Ņižņijnovgorodas komandas pārsvaram sasniedzot četrus punktus (19:15).

Otrās ceturtdaļas sākumā Kenets Brauns un Kaspars Bērziņš no sešu punktu deficīta panāca mīnus vienu punktu (26:27), bet ceturkšņa vidū Janičenoks ar tālmetienu izlīdzināja rezultātu - 32:32.

Kad līdz puslaika beigām bija palikušas divas minūtes, Brauns ar soda metieniem izvirzīja «VEF Rīga» komandu vadībā, bet pusminūti vēlāk Janičenoks ar četrpunktu gājienu panāca 44:42. Pēc Klāva Čavara metiena laukuma saimnieku pārsvars sasniedza četrus punktus, kas gan līdz puslaika finālsvilpei tika sadeldēts, komndām pārtraukumā dodoties ar neizšķirtu 46:46 uz rezultāta tablo.

Trešās ceturtdaļas pirmajās trīsarpus minūtēs Peress savam kontam pievienoja vēl deviņus punktus, palīdzēdams Latvijas komandai panākt vadību ar 55:50. Ceturkšņa turpinājumā ar pāris «dankiem» skatītājus iepriecināja Iļja Gromovs, bet nepilnas divas minūtes pirms ceturtdaļas beigām Pols Kārters ar trim «sodiņiem» panāca jau 11 punktu handikapu (68:57).

Ceturtās ceturtdaļas pirmajā pusē Ņižņijnovgorodas basketbolisti pāris reizes pietuvojās līdz mīnus sešiem punktiem, bet nepilnas piecas minūtes pirms pamatlaika beigām komandas šķīra vairs tikai četri punkti - 82:78 «VEF Rīga» labā. Lai gan turpinājumā rīdzinieki iekrāja astoņu punktu pārsvaru, arī tas tika sadeldēts, divas minūtes pirms finālsvilpes rezultāta tablo vēstot 89:87 mājinieku labā. Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas 65 sekundes Jelovacs ar vienu precīzu soda metienu rīdzinieku pārsvaru samazināja līdz vienam punktam. Tiesa, Latvijas komanda vadību nosargāja un svinēja uzvaru.

«Ņižņij Novgorod» pēc zaudējuma ar sešām uzvarām 17 spēlēs atkāpusies uz devīto vietu, priekšā palaižot '«VEF Rīga» basketbolistus.

Ar šo maču rīdzinieki noslēdza piecu spēļu mājas sēriju Vienotajā līgā, bet turpinājumā gaidāmas divas cīņas viesos pret Kazaņas «Unics» un Saratovas «Avtodor».

«Ņižņij Novgorod» līdz šai nedēļai paralēli startam Vienotajā līgā sacentās arī Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eiropas kausa izcīņā, kur apstājās pie ceturtdaļfināla barjeras, kur nācās piekāpties Itālijas komandai Venēcijas «Umana Reyer».

Vēl no 2014. līdz 2017.gadam «Ņižņij Novgorod» komandā strādā latviešu speciālists Artūrs Štālbergs, vienu sezonu pildot arī galvenā trenera funkcijas.

Ar «Nižņij Novgorod» komandu «VEF Rīga» basketbolistiem vairāku sezonu garumā bijušas spraigas spēles, turklāt nereti uzvarētāja noteikšanai bijis nepieciešams arī papildlaiks. 2015./2016.gada sezonas pirmo pusi šīs vienības sastāvā pavadīja arī rīdzinieku garākais spēlētājs Kaspars Bērziņš.

Šajā Vienotās līgas sezonā regulārajā turnīrā startē tās pašas 13 komandas, kas iepriekšējā sezonā, aizvadot divu apļu turnīru, bet pēc tam astoņām labākajām kvalificējoties «play-off» cīņām. Turnīrā startē deviņas Krievijas komandas, kā arī pa vienai vienībai no Latvijas, Igaunijas, Baltkrievijas un Kazahstānas.

Iepriekšējā sezonā par čempioniem tika kronēti Maskavas CSKA basketbolisti, kuri finālsērijā ar 3-0 pārspēja Maskavas apgabala «Himki» vienību.

Septiņās no astoņām iepriekšējām Vienotās līgas sezonām par čempioni kronēta CSKA, bet 2011.gadā uzvarēja «Himki».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu