«Politiskais» mājas pārdošanas sludinājums ASV: Trampa atbalstītājus lūdz neatsaukties

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: YURI GRIPAS / REUTERS

Kāda ASV iedzīvotāja savu nepatiku pret ASV prezidentu Donaldu Trampu izrāda arī pārdodot nekustamo īpašumu - mājas pārdošanas sludinājumā sieviete lūdz neatsaukties Trampa atbalstītājus, uzsverot, ka viņiem māja netiks pārdota, vēsta «Sky News».

Kalifornijas štata pilsētas Sakramento iedzīvotāja savu māju gatavojas pārdot ar nekustamā īpašuma aģentūras starpniecību. Savu identitāti pārdevēja atklāt nevēlas.

Viņa nekustamā īpašuma māklerei devusi skaidru norādījumu - māja netikšot pārdota pašreizējā prezidenta atbalstītājiem.

Māklere Elizabete Veintrauba gan norāda, ka varētu būt sarežģīti noskaidrot potenciālā pircēja politisko pārliecību.

«Mēs [pircējiem] varam pajautāt par ko viņi balsoja [prezidenta] vēlēšanās, tomēr viņiem nav pienākums mums atbildēt,» skaidro māklere.

ASV spēkā esošie mājokļu likums nosaka, ka nekustamā īpašuma pārdēvēji nedrīkst diskriminēt potenciālos pircējus, balstoties uz viņu rasi, reliģisko pārliecību, dzimumu, tautību, fizisko stāvokli un ģimenes stāvokli.

Likumā gan nekas nav teikts par diskrimināciju, balstoties uz potenciālā pircēja politisko pārliecību vai politiskajām simpātijām.

Tomēr advokāts Alens Soijers uzskata, ka šāds nosacījums varētu būt nelikumīgs.

«Cilvēkiem ir tiesības ticēt visam, kam viņi grib ticēt un tam nevajadzētu būt par šķērsli īpašuma iegādei,» norāda Soijers.

Tikmēr nekustamā īpašuma aģents Raiens Lundkvists pauž viedokli, ka nosakot šādu nosacījumu, pārdevēja samazina potenciālo pircēju loku.

2016.gada prezidenta vēlēšanās 39% Sakramento iedzīvotāju balsoja par Trampu.

Minētās mājas pārdevēju gan šādi apsvērumi acīmredzot pārāk nesatrauc.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu