Bendika un Bricis kļūst par Latvijas čempioniem arī biatlona masu starta distancēs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SIPA/Scanpix

Baiba Bendika un viņas treneris Ilmārs Bricis, kurš 47 gados turpina arī sportista karjeru, sestdien Madonā kļuva arī par Latvijas čempioniem biatlonā masu starta distancē. Jau vēstīts, ka Bendika un Bricis piektdien ieguva Latvijas čempionu zelta godalgas sprinta distancēs.

Bendika un Bricis piektdien ieguva Latvijas čempionu zelta godalgas sprinta distancēs.

Sestdien dāmām 12,5 kilometru iedzīšanas distancē Bendika pieļāva pa vienai kļūdai katrā no četrām šaušanas reizēm, taču tas neliedza pārliecinoši finišēt pirmajā vietā, par divām minūtēm un 52,6 sekundēm pārspējot Nataļju Kočerginu no Lietuvas. Tikmēr vēl teju minūti zaudēja pieredzējusī Lietuvas sportiste Diāna Rasimovičūte, abām lietuvietēm mērojot attiecīgi sešus un septiņus soda apļus.

Bendika sieviešu konkurencē šajās sacensībās bija vienīgā Latvijas pārstāve, trasē dodoties piecām sportistēm.

A post shared by Baiba Bendika (@bendikabaiba) on

«Kopumā sezonu gribējās aizvadīt nedaudz labāk... Tika smagi strādāts, lai šajā olimpiskajā sezonā es būtu tik stipra kā vēl nekad, un es domāju tas mums lieliski izdevās. Bet nekas nebeidzās, un es zinu, ka es varu vēl daudz labāk,» pēc sezonas noslēdzošajām sacensībām sociālajā vietnē «Instagram» rakstīja Bendika.

«Biatlons ir īsts karuselis un kļūdas nepiedod, bet tieši tāpēc mēs mīlam šo sportu,» piebilda Latvijas čempione. «Paldies visiem, kas atbalstīja un juta līdzi.»

Savukārt vīriešiem 15 kilometru distancē ātrākais bija lietuvietis Karols Dombrovskis, kurš pieļāva vienu kļūdu šaušanā, finišu sasniedzot 39 minūtēs un 45,8 sekundēs.

Bricis mēroja piecus soda apļus, uzvarētājam zaudējot 24,1 sekundi, kamēr trešo vietu ieņēma Daumants Lūsa, kurš neaizvēra divus mērķus, finišā no Briča atpaliekot 4,8 sekundes.

Par Latvijas čempionu līdz ar to kļuva Bricis, Lūsam tika sudrabs, taču viņi bija vienīgie mājinieki septiņu dalībnieku konkurencē, jo Roberts Slotiņš, Aleksandrs Patrijuks, Vladislavs Ņedaivodins un Reinis Koršunovs uz starta neizgāja.

Piektdien deviņu kilometru sprintā uzvarēja lietuvietis Vītauts Strolija, kurš masu starta palika ceturtais.

Junioru konkurencē par Latvijas čempioniem masu startā tikmēr kļuva Edgars Mise un Jūlija Matvijenko. Mise piektdien bija ātrākais jau sprintā, kur juniorēm uzvarēja Krista Razgale.

Latvijas čempionātā nepiedalījās Latvijas labākais biatlonists Andrejs Rastorgujevs.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu