Piektdiena bijusi vienīgā šīs nedēļas diena, kas aizvadīta bez kūlas ugunsgrēkiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Aizvadītajā diennaktī Latvijā nav reģistrēts neviens kūlas ugunsgrēks, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Inta Palkavniece. Tomēr piektdien dzēsti 16 cita veida ugunsgrēki un veikti 17 glābšanas darbi.

Jau ziņots, ka ceturtdien Latvijā tika dzēsts šogad lielākais vienā diennaktī reģistrēto kūlas ugunsgrēku skaits - 93. Ugunsdzēsēji ar pērnās zāles ugunsgrēkiem cīnījās visu nedēļu.

VUGD aicina iedzīvotājus Lieldienu brīvdienās neaizmirst par savu un apkārtējo cilvēku drošību, tostarp nededzināt kūlu un pieskatīt grilus.

Meteorologu prognozes liecina, ka Lieldienās Latvijā laiks būs vēss, bet mainīgs - vietām saulains, bet citviet gaidāms sniegs. Tomēr VUGD iepriekšējo gadu pieredze liecina, ka iedzīvotāji arī šādos laikapstākļos atrod veidus, kā aizdedzināt kūlu. VUGD atgādina, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta un par to var piemērot administratīvo sodu.

VUGD arī uzskata, ka ne pārāk pavasarīgie laikapstākļi neatturēs cilvēkus uzsākt grila sezonu. Glābēji aicina iedzīvotājus, kurinot grilus, būt uzmanīgiem un neaizmirst, ka dārzu un privātmāju pagalmos grils ir jānovieto uz stabilas virsmas un drošā attālumā no ēkām, tā, lai uzpūšot stiprākam vējam, dzirksteles nevarētu izraisīt ugunsgrēku. Iekurinot grilu ir jāizmanto tikai tie degšķidrumi, kuri ir paredzēti šim mērķim, nevis piemēram, benzīns.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu