Valsts austrumos sniega biezums sasniedzis septiņus centimetrus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Sestdienas rītā Alūksnē, Gulbenē un Rēzeknē ir piecus līdz septiņus centimetrus bieza sniega sega, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Rīgā, Siguldā un Zosēnos zemi sedz vidēji četri centimetri sniega. Pārējā valstī saglabājas līdz trim centimetriem plāna sniega kārta vai arī sniegs ir nokusis.

Alūksne ir vienīgā novērojumu stacija Latvijā, kur vienlaidu sniega sega saglabājusies kopš janvāra.

2017.gada 31.marta rītā valsts austrumus sedza līdz astoņiem centimetriem bieza sniega sega, savukārt 2013.gada marta pēdējā dienā, kas bija arī Lieldienu svētdiena, sniega dziļums Alūksnē sasniedza 53 centimetrus.

Sinoptiķi brīdina, ka šī gada Lieldienās Latvijā gaidāmi stipri nokrišņi un jaunnedēļ iespējama atsevišķu vietu applūšana. Stiprs lietus no valsts dienvidiem sāksies svētdien, vietām Kurzemē un Vidzemē gaidāms arī slapjš sniegs. Nokrišņi turpināsies pirmdien, kad dažviet Kurzemes ziemeļu un austrumu daļā sniega segas biezums var pārsniegt desmit centimetru. Gaidāms arī stiprs vējš.

Saskaņā ar sestdienas rītā publicēto Eiropas Vidēja termiņa laika prognožu centra skaitliskā modeļa prognozi pirmdien, 2.aprīlī, sniega segas biezums daudzviet valsts rietumu un centrālajā daļā sasniegs 7-12 centimetru, vietām Kurzemes ziemeļaustrumu daļā - pat 17 centimetru. Pirmdien gaidāmas arī ziemeļrietumu, vēlāk rietumu vēja brāzmas līdz 14-19 metriem sekundē. Nākamās nedēļas vidū, gaisa temperatūrai pakāpjoties pat virs +15 grādiem, sniegs pilnībā nokusīs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu