Švarcenegeram veikta sekmīga sirds operācija

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Holivudas aktieris un bijušais ASV Kalifornijas štata gubernators Arnolds Švarcenegers atveseļojas slimnīcā Losandželosā pēc sekmīgas sirds vārstuļa nomaiņas operācijas, piektdien paziņoja viņa preses sekretārs.

«Viņa pirmie vārdi [pēc operācijas] bija «Esmu atgriezies», tātad viņš ir labā garastāvoklī,» tviterī pavēstīja Švarcenegera preses sekretārs Deniels Kečels.

70 gadus vecajam Austrijā dzimušajam aktierim tika veikta plānveida operācija, lai nomainītu vārstuli, kas sākotnēji bija nomainīts 1997.gadā iedzimta sirds defekta dēļ.

«1997.gadā nomainītajam vārstulim nebija paredzēts būt pastāvīgam un tas ir pārdzīvojis gaidāmo mūža ilgumu, tāpēc mēs izvēlējāmies to vakar nomainīt ar mazāk invazīvu katetra vārstuļa nomaiņu» un operācija bija sekmīga, teikts Kečela paziņojumā tviterī.

Viņa paziņojums neapstiprināja slavenību tenku vietnes TMZ ziņu, ka vienkāršākās katetra vārstuļa nomaiņas procedūras laikā esot radušies sarežģījumi un ārstiem vajadzējis veikt ārkārtas atvērto sirds operāciju.

Austrijas kanclers Sebastians Kurcs novēlēja bijušajam kultūrisma čempionam Švarcenegeram ātru atveseļošanos un «daudz spēka». Kurcs tviterī paziņoja, ka gaida tikšanos ar viņu Vīnē klimata pārmaiņām veltītā sanāksmē, kas paredzēta maijā.

Švarcenegers, kurš no 2003. līdz 2011.gadam bija Kalifornijas gubernators no Republikāņu partijas, pēdējā laikā ir kritizējis ASV prezidentu Donaldu Trampu, sevišķi Trampa vides politiku.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu