Sniega un apledojuma dēļ sestdienas rītā visā Latvijā apgrūtināta braukšana

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Sestdienas rītā sniegs un apledojums visā valsts teritorijā apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, informēja VAS «Latvijas valsts ceļi». Sniegotos un slidenos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 137 «Latvijas autoceļu uzturētāja» ziemas dienesta tehnikas vienības.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi ir Siguldas šosejas (A2) posmā Vangaži - Raunas pagrieziens, Valmieras šosejas (A3) posmā Murjāņi - Strenči, Rīgas apvedceļa (A5) posmā Salaspils - Babīte, kā arī Daugavpils šosejas (A6) posmā Lielvārde - Nīcgale.

Tāpat braukšana visa maršruta garumā ir apgrūtināta Bauskas šosejas (A7) posmā Rīga - Ķekava, uz Jelgavas šosejas (A8) visa maršruta garumā, Liepājas šosejas (A9) posmā Rīga - Annenieki, Ventspils šosejas (A10) posmā Rīga - Tukums, uz Rēzeknes šosejas (A12) visa maršruta garumā, Grebņeva - Medumi šosejas (A13) posmā Grebņeva - Špoģi un Kokneses šosejas (P80) posmā Skrīveru pagrieziens - Koknese.

Uz reģionālajiem autoceļiem apledojums apgrūtina braukšanu Rīgas, Aizkraukles, Alūksnes, Balvu, Bauskas, Cēsu, Dobeles, Gulbenes, Jelgavas, Jēkabpils, Liepājas, Limbažu, Madonas, Rēzeknes, Tukuma un Valmieras apkārtnē.

Savukārt uz grants autoceļiem šķīdoņa dēļ saglabājas transporta masas ierobežojumi.

Autovadītāji aicināti būt īpaši piesardzīgi un izvēlēties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu, distanci un braukšanas stilu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu