Koši brūnas un debeszilas: neaizmirstam par dabīgi krāsotām Lieldienu olām!

FOTO: Ekrānšāviņš

Lai arī šobrīd Lieldienu olu krāsošanas veidi ir daudzi un dažādi, kā arī pie rezultāta var nonākt ātrāk, tomēr nekas neaizstās koši brūnās olas ar skaista zieda vai lapiņas rakstu. Svētku dienai sagatavosim izteiksmīgas un košas olas, vārītas sīpolu mizās, kā arī skaisti debeszilā krāsā, vārītas sarkanā kāposta lapās. Ja piemirsies šis olu krāsošanas veids, tad, lūk, video no «YouTube», kas ātri atsauks atmiņā patīkamo nodarbi.

Nepieciešamas būs baltas olas, sīpolu mizas, sarkanais kāposts, ziediņi, lapas, garšaugi pēc izvēles un plānas zeķbikses.

Krāsošana soli pa solim

  • Zeķbikses sagriež nelielos gabalos
  • Uz olas liek ziediņus, lapas vai garšaugus
  • Tad olu liek zeķbiksē, aizsienot tās galu
  • Katlā liek sīpolu mizas vai sagrieztas sarkanā kāposta lapas
  • Tad katlā zem mizām vai lapām saliek sagatavotās olas
  • Katlā lej ūdeni tā, lai mizas vai lapas nosegtas
  • Vāra, līdz olas izvārījušās
  • Atdzesē un olas šķidrumā atstāj uz nakti
  • Nākamajā dienā olas izņem no šķidruma, iztin no zeķes un noslauka vai noskalo

Lai raibas Lieldienas un krāsainas olas!

Uz augšu