Latvijā notiks pasaulē pirmais elektrisko kartingu čempionāts

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

LMT Autosporta Akadēmijai (LMT AA) izdevies radīt unikālu projektu ne vien Latvijā un Eiropā, bet arī pasaulē. Atsevišķā klasē Latvijas kartinga čempionāta ietvaros startēs elektriskās piedziņas kartingi.

Latvijas Automobiļu federācijas (LAF) kartinga komisija piešķīrusi, bet LAF Prezidijs ir apstiprinājis Latvijas čempionāta statusu jaunizveidotajai «TK Elektro» klasei. Tas panākts, pateicoties LMT AA solījumam, ka katrā posmā uz starta izies vismaz 10 elektrokartingi, TVNET pavēstīja LMT Autosporta akadēmijas pārstāve Anda Treija.

Elektrokartingu ražotājs Blue Shock Race apsolījis visas komponentes piegādāt savlaicīgi, lai jau 1.maijā Kandavā Latvija iekļūtu pasaules autosporta vēsturē - kā

pirmā valsts, kurā norisinājušās elektrisko kartingu sacensības ar valsts čempionāta statusu.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas elektrokartingu čempionātā (EKČ) paredzēti seši posmi, no kuriem pirmais notiks 1.maijā Kandavā, otrais – 26.maijā Madonā, trešais – 9.jūnijā Smiltenē, ceturtais – 28.jūlijā Kandavā, savukārt piektais - 25.augustā SK 333, Ropažos. Noslēguma posms būs 29.septembrī Jelgavā.

Latvijas EKČ ietvaros savu dalību jau apstiprinājušas komandas no Daugavpils Būvniecības tehnikuma, Rīgas Tehniskās koledžas, Saldus BJC, Aizkraukles PVS, Rīgas Valsts tehnikuma Krāslavas struktūrvienības, Malnavas koledžas, Liepājas Valsts tehnikuma, Smiltenes tehnikuma un Ventspils tehnikuma. Ar vienu gokartu katrā posmā startēs arī LMT Autosporta Akadēmija, un

kartinga pilots būs pazīstamais motofrīstaila meistars Mārtiņš Aleksandrovičs.
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu