Pusaudze Kanādā pilngadību nosvin ar iespaidīgu laimestu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Kāda jauniete Kanādā savā astoņpadsmitajā dzimšanas dienā pirmoreiz iegādājusies loterijas biļeti, kas izrādījās laimīgā, raksta «The Independent».

Kvebekā dzīvojošā Čārlija Lagārda savu pilngadību nolēmusi nosvinēt, kopā ar pudeli šampanieša pirmoreiz mūžā nopērkot loterijas biļeti. Tā viņa savā dzimšanas dienā tika pie pamatīgas naudas balvas -

viņai bija iespēja izvēlēties starp vienreizēju laimestu miljona Kanādas dolāru (jeb aptuveni 630 tūkstošu eiro) apmērā vai visu atlikušo dzīvi saņemt tūkstoš dolāru nedēļā.

Pēc kosultēšanās ar finanšu speciālistu Lagārda izlēma par labu otrajam variantam, jo iknedēļas «pabalsts» netiek aplikts ar nodokli.

«Tā kā par to nav jāmaksā nodoklis, šāda iknedēļas summa ir ekvivalents vairāk nekā simt tūkstošu Kanādas dolāru lielai gada algai, kas jaunajai dāmai ir lielisks atbalsts patstāvīgas dzīves uzsākšanai,» teica loterijas pārstāvis.

Lagārda esot iecerējusi laimēto naudu tērēt ceļojumiem un izglītībai: «Es vēlos studēt fotogrāfiju. Viens no maniem sapņiem ir kādreiz strādāt National Geographic.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu