U-18 pasaules čempionātu Rīgā apmeklēs aptuveni 50 NHL skauti

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Guntis Lazdāns, LHF

Aptuveni 50 Nacionālās hokeja līgas (NHL) skauti plāno apmeklēt U-18 pasaules čempionātu pirmās divīzijas A grupā, kas no 2. līdz 8.aprīlim norisināsies «Arēna Rīga».

NHL skauti plāno apmeklēt visas pasaules čempionāta spēles «Arēna Rīga».

Pasaules spēcīgākās hokeja līgas komandu interešu lokā noteikti būs vairāki centrālās skautu biroja sarakstā iekļauti spēlētāji. Prognožu sarakstā visaugstāko pozīciju šobrīd ieņem Vācijas U-18 izlases uzbrucējs Dominiks Boks (Dominik Bokk), kuram prognozē izvēli pirmajā kārtā.

Sezonas laikā 2018.gada NHL drafta prognožu sarakstā tika iekļauti vēl vairāki vācu hokejisti. Tāpat iespēja tik izvēlētiem NHL ir arī pāris Latvijas U-18 jaunajiem spēlētājiem. Kā vēstīts pirmsdrafta prognozēs, no latviešiem šogad uz NHL draftu pretendē vārtsargs Jānis Voris, Artjoms Koppass, Roberts Kaļķis un Renārs Krastenbergs, kurš jau pāraudzis U-18 vecumu un spēlē Kanādas junioru hokeja līgā.

Šajā čempionātā bez Latvijas piedalīsies arī Vācija, Kazahstāna, Dānija, Norvēģija un Slovēnija. Ceļazīmi uz pasaules čempionāta eliti izcīnīs tikai šī turnīra uzvarētāja, bet vājākā vienība pametīs A grupu un nākamgad spēlēs B divīzijā.

Iepriekšējo reizi Latvijā pirmās divīzijas pasaules čempionāts U-18 izlasēm notika 2011.gadā, bet vēl pirms tam - 2008. un 2006.gadā.

Latvijas U-18 valstsvienības trenera groži šajā čempionātā uzticēti Oļegam Sorokinam, bet asistenta pienākumus pildīs Herberts Vasiļjevs un Juris Ozols.

Mūsu U-18 jauniešu izlase elites divīzijā spēlējusi septiņas reizes. Latvija augstākajā līgā visilgāk noturējusies no 2015. līdz 2017.gadam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu