No putna lidojuma: Degoša kūla Spilves pļavās

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Rīgā, Spilves pļavās, trešdienas vakarā izcēlies plašs kūlas ugunsgrēks, kas nu ir lokalizēts, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Papildināta 2. rindkopa

Ugunsgrēks lokalizēts plkst.18.49, bet VUGD pārstāve Inta Palkavniece īsi pirms plkst.22 norādīja, ka dzēšanas darbi aizvien turpinās.

VUGD piebilda, ka kopumā deguši aptuveni 40 hektāri, bet ugunsgrēka rezultātā plaši postījumi nav nodarīti.

Notikuma vietā strādā vairāk nekā 20 ugunsdzēsēji un sešas VUGD automašīnas.

Kūlas ugunsgrēks Spilves pļavās nav ietekmējis jāšanas centru «Kleisti», apliecināja Latvijas Jātnieku federācijas ģenerālsekretāre Kristīne Lisovska.

Viņa stāstīja, ka nedz jāšanas centrs, nedz tā teritorijā esošie zirgi nav apdraudēti.

«Nedaudz sabijāmies, kad parādījās dūmi, turklāt ugunsgrēks ļoti strauji tuvojās pa vienu malu. Taču tagad jau ugunsgrēks ir lokalizēts un apdraudējuma nav,» pauda Lisovska.

Spilves pļavās arī agrāk izcēlušies plaši ugunsgrēki. 2013.gada maijā kūla un niedres dega 170 hektāru platībā. Tāpat nodega 30 dārza mājiņas.

2007.gadā Spilves pļavas degušas 200 hektāru platībā.

Šobrīd vairāk nekā 20 ugunsdzēsēji glābēji dzēš kūlas ugunsgrēku, kur pērnā zāle deg lielā platībā un strauji izplatās, informē dienestā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu