Arī pēc pārbaudes ar melu detektoru Tutins nesaņem pielaidi valsts noslēpumam

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Arī pēc papildu pārbaudes Satversmes aizsardzības birojs (SAB) nolēmis nepiešķirt Saeimas deputātam Jānim Tutinam (S) pielaidi valsts noslēpumam.

Tutins pastāstīja, ka vakar saņēmis SAB atteikumu par pielaidi valsts noslēpumam, bet šodien vērsies pie ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera, lai pārsūdzētu šo lēmumu.

Deputāts arī pastāstīja, ka viņam bija jāiziet pārbaude ar melu detektoru.

Tutins uzskata, ka SAB lēmums balstīts uz pieņēmumiem iespējamības formā. Viņš šādam lēmumam nepiekrīt, tāpēc arī vērsās pie ģenerālprokurora.

Jau ziņots, ka SAB iepriekš atteica Tutinam pielaidi valsts noslēpumam, taču ģenerālprokuroram bija radušās šaubas par SAB lēmuma pamatotību un birojam tika uzdots veikt papildu pārbaudes.

Tutins līdzīgi citiem politiķiem, kuriem liegta piekļuve valsts noslēpumu saturošai informācijai, kategoriski noliedz, ka viņam būtu kaut mazākā nojausma par to, kādā informācijā balstīts SAB lēmums.

Tutins ir Saeimas Nacionālās drošības komisijas biedrs, bet dalībai sēdēs ir nepieciešama pielaide valsts noslēpumam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu