Mjanmas prezidenta amatā ievēlēts Aunas Sanas uzticības cilvēks

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scnapix

Mjanmas parlaments trešdien prezidenta amatā ievēlējis valsts «de facto» līderes Aunas Sanas Su Čži uzticības cilvēks Vinu Mjintu.

Abas parlamenta palātas balsojumā atbalstīja valdošās Nacionālās līgas kandidātu. Par viņu balsoja 403 no 636 deputātiem.

66 gadus vecais bijušais parlamenta apakšpalātas spīkers kļuvis par Mjanmas desmito prezidentu. Gan Vins Mjints, gan viņa priekšgājējs Tins Čo ir tuvi Aunai Sanai, kas pati prezidenta amatu nevar ieņemt un vada civilo valdību, atrodoties valsts padomnieces amatā.

Vins Mjints, jau esot spīkera amatā, sevi apliecinājis kā stingras gribas cilvēku un apņēmīgu politiķi. Eksperti pieļauj, ka viņš varētu prezidenta amatā darboties aktīvāk par savu priekšgājēju, kurš pamatā veica ceremoniālus pienākumus.

Balsojumā Vins Mjints, kurš pārstāvēja apakšnamu, uzveica divus citus viceprezidentus, kas pārstāvēja attiecīgi augšpalātu un armiju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu