Itālijā pēc deviņu gadu tiesāšanās attaisno baklažāna zagli

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pixabay

Itālijas tiesa attaisnojusi pirms deviņiem gadiem par baklažāna zādzību aizturētu un notiesātu vīrieti, lēmumu pamatojot ar to, ka finanšu grūtībās nonākušais zaglis vien centies sarūpēt pārtiku savai ģimenei.

Lai arī paša dārzeņa cena ir gaužām niecīga, Itālijas nodokļu maksātājiem tiesu peripetijas izmaksājušas tūkstošus.

Policija 2009.gadā Apūlijā, Itālijas dienvidos, kādā privātā dārzeņu laukā aizturēja tobrīd 49 gadus veco vīrieti, kuram spainī bija nozagtais baklažāns.

Viņš policijai skaidroja, ka ir bezdarbnieks un centies sarūpēt pārtiku savam bērnam.

Tomēr tiesas sākotnēji neizrādīja nekādu žēlastību un piesprieda viņam piecus mēnešus cietumā un 500 eiro naudassodu. Sods vēlāk tika samazināts uz diviem mēnešiem cietumā un 120 eiro naudassodu.

Tomēr vīrieša juridiskais padomnieks joprojām nebija apmierināts un iesniedza lietu Kasācijas tiesā Romā, kas ir Itālijas augstākā apelācijas tiesa, kur apsūdzētais tika attaisnots teju desmit gadus pēc sākotnējās aizturēšanas.

Kasācijas tiesa kritizēja zemākās instances tiesas Lečē, ka tās nav ņēmušas vērā apsūdzības puses vājo lietu, zinot zagļa finansiālo situāciju.

Tas, ka vīrietis «pavisam noteikti rīkojās, lai apmierinātu savas ģimenes izsalkumu, ir pamatojums tam, lai attaisnotu [zādzību],» laikraksts «La Repubblica» citē spriedumu.

Tiesa arī kritizēja to, cik daudz valsts naudas tērētas šai lietai, ņemot vērā, ka 7000 līdz 8000 eiro tērēti juridisko pakalpojumu sniegšanai, jo vīrietim pašam nav bijis naudas, lai maksātu par savu aizstāvību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu