Brazīlijas futbolisti pārtrauc Vācijas izlases 22 nezaudētu spēļu sēriju

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Brazīlijas futbola izlase otrdien pārbaudes mačā Berlīnē ar 1:0 (1:0) pārspēja 2014. gada Pasaules kausa ieguvēju Vāciju, pārtraucot vāciešu 22 nezaudētu spēļu sēriju (16 uzvaras un 6 neizšķirti).

Vienīgos vārtus šajā mačā guva Mančestras «City» uzbrucējs Gabriēls Žezūss, kurš 37. minūtē precīzi sita ar galvu.

Vācijas izlase nebija piedzīvojusi zaudējumu kopš 2016. gada 7. jūlija, kad Eiropas čempionāta pusfinālā ar 0:2 tika atzīts turnīra saimnieces Francijas pārākums.

«Protams, katrs futbolists un komanda kopumā var spēlēt labāk. Var redzēt, ka komandā ir bijušas izmaiņas. Pieļāvām daudz mazu kļūdu. Laukumā bija daži jauni futbolisti, kuriem neklājās viegli,» kanālam ZDF stāstīja Vācijas izlases stūrmanis Joahims Lēvs.

Iepriekšējo reizi abas izlases tikās 2014.gada čempionāta pusfinālā, kurā Vācija guva graujošu uzvaru ar 7:1, apkaunojot Pasaules kausa finālturnīra saimnieci Brazīliju.

Tikmēr graujošu uzvaru izcīnījusi 2010.gada Pasaules kausa ieguvēja Spānija, kas Madridē ar 6:1 (2:1) sagrāva Argentīnu. Ar «hat-trick» uzvarētājiem izcēlās Isko.

Savainojuma dēļ argentīniešiem nevarēja palīdzēt «Barcelona» vienības superzvaigzne Lionels Mesi.

«Esmu ļoti apmierināts, ka izdevās uzvarēt iepriekšējā Pasaules kausa finālisti. Pretinieks ar bagātu vēsturi, tomēr šī uzvara neko nenozīmē, jo finālturnīru sāksim ar nulli punktu turnīra tabulā,» atzīmēja Spānijas futbola izlases galvenais treneris Hulens Lopetegi.

Savukārt Beļģija savā laukumā ar 4:0 (2:0) sagrāva Saūda Arābiju, divus vārtus gūstot Romelu Lukaku.

Tāpat ar diviem gūtiem vārtiem atzīmējās talantīgais Kilians Mbapē, kurš Sanktpēterburgā kaldināja Francijas uzvaru 3:1 (1:0) pār Pasaules kausa finālturnīra saimnieci Krieviju.

Tikmēr Londonā futbola dzimtene Anglija nospēlēja neizšķirti 1:1 (1:0) ar Itāliju, kurai finālturnīrs ies secen. Angļiem vārtus guva Džeimijs Vārdijs, bet itāļiem precīzi sita Lorenso Insinje, kurš trīs minūtes pirms pamatlaika beigām ar 11 metru soda sitienu izrāva neizšķirtu.

Tāpat Londonā notika mači, kuros Austrālija nospēlēja 0:0 (0:0) ar Kolumbiju un Serbija ar 2:0 (0:0) pārspēja Nigēriju, divus vārtus gūstot Aleksandaram Mitrovičam.

Graujošu uzvaru otrdien svinēja ar Latviju vienā kvalifikācijas grupā spēlējusī Šveice, kas mājās ar 6:0 (4:0) pieveica Panamu. Tikmēr Polija savu skatītāju priekšā ar 3:2 (2:0) apspēlēja Dienvidkoreju, uzvaras vārtus kompensācijas laikā gūstot «Napoli» pussargam Pjotram Zeļinskim.

Vēl otrdien Maroka ar 2:0 (2:0) pārspēja Uzbekistānu, Rumānija ar 1:0 (0:0) apspēlēja Zviedriju, Grieķija ar 1:0 (1:0) pieveica Ēģipti, Tunisija ar 1:0 (1:0) guva virsroku pār Kostariku, Bosnija un Hercegovina cīnījās neizšķirti 0:0 (0:0) ar Senegālu, Irāna ar 2:1 (2:0) uzvarēja Alžīriju.

Savukārt Ukraina ar 2:1 (1:1) pievarēja Japānu, Baltkrievija ar 2:0 (1:0) pārspēja Baltkrieviju, Austrija ar 4:0 (2:0) sagrāva Luksemburgu, Skotija ar 1:0 (0:0) apspēlēja Ungāriju, Dānija cīnījās 0:0 (0:0) ar Čīli, bet Turcija nospēlēja 2:2 (2:1) ar Melnkalni.

Tikmēr Islande ASV ar 1:3 (1:1) piekāpās Peru, kamēr Horvātija turpat ar 1:0 (0:0) uzvarēja Peru.

No Latvijas futbola izlases pretiniecēm UEFA Nāciju līgā Gruzija savā laukumā ar 2:0 (2:0) pārspēja Igauniju, laukumā dodoties arī Latvijas komandas RFS aizsargam Lašam Šergelašvili. Gruzija šajā izlašu logā izcīnīja divas uzvaras, jo sestdien ar 4:0 sagrāva Lietuvu. Lietuvieši otrdien viesos ar 1:0 (1:0) pārspēja Armēniju.

Jau vēstīts, ka Latvija ceturtdien Spānijā nospēlēja neizšķirti 1:1 ar Fēru salām, bet svētdien viesos ar 0:1 piekāpās Gibraltāram, ciešot vienu no kaunpilnākajiem zaudējumiem vēsturē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu