NATO izraida septiņus Krievijas diplomātus un trim liedz akreditāciju

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Alexey Vitvitsky / Sputnik

NATO saistībā ar Lielbritānijā notikušo uzbrukumu bijušam dubultaģentam Sergejam Skripaļam izraidīs septiņus Krievijas diplomātus, bet vēl trijiem liegta akreditācija, otrdien paziņoja NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs.

Viņš norādīja, ka Krievijas diplomātiskā pārstāvniecība NATO tiek samazināta no 30 diplomātiem līdz 20.

«Es šodien esmu atsaucis akreditāciju septiņiem Krievijas misijas NATO darbiniekiem. Es arī atteikšu akreditācijas lūgumu vēl trijiem,» preses konferencē NATO galvenajā mītnē Briselē paziņoja Stoltenbergs. «Tas raidīs skaidru vēstījumu Krievijai, ka viņu bīstamajam uzvedības modelim ir cena un sekas.»

Pēc viņa teiktā, Krievijai joprojām būs 20 cilvēku liela diplomātiskā misija alianses galvenajā mītnē Briselē, kas tai ļaus uzturēt svarīgākos kontaktus ar NATO dalībvalstīm.

ASV, 17 ES valstis, kā arī Kanāda, Ukraina un Austrālija paziņojušas, ka izraida Krievijas diplomātus saistībā ar Lielbritānijā notikušo uzbrukumu bijušajam Krievijas dubultaģentam.

Skripaļs un viņa meita Jūlija 4.martā Solsberi tika atrasti bez samaņas uz soliņa parkā. Abi joprojām atrodas slimnīcā kritiskā stāvoklī. Lielbritānijas varasiestādes uzskata, ka Skripaļiem uzbrukts ar Krievijā izstrādāto nervus paralizējošo vielu «Novičok».

Lielbritānijas ārlietu ministrs Boriss Džonsons parlamentā skaidroja, ka Krievija uzbrukumu sarīkojusi, lai iebiedētu potenciālos pārbēdzējus, kā arī mobilizētu elektorātu pirms prezidenta vēlēšanām.

Kremlis pirmdien solīja spert atbildes soļus, ja ES valstis uz ASV izraidīs Krievijas diplomātus. «Katrā šādā gadījumā darbosies savstarpīguma princips,» sacīja Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu