KNAB vadītāja parādsaistības - teju € 60 tūkstoši

Oskars Rekšņa
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts amatpersonas deklarāciju iesniedzis arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītājs Jēkabs Straume. Viņš valsts amatpersonas deklarācijā par pērno gadu norādījis parādsaistības 59,9 tūkstošu eiro apmērā.

Straume, kuru Saeima KNAB vadītāja amatā iecēla 2017.gada jūnijā, savā valsts amatpersonas deklarācijā norādījis, ka, ieņemot KNAB priekšnieka amatu, saņēmis 18,9 tūkstošus eiro.

Vienlaikus Straume deklarācijā nav norādījis, ka viņam piederētu kāds transporta līdzeklis vai būtu uzkrājumi, kas pārsniegtu 20 minimālās mēnešalgas.

Straume norādījis, ka viņam kopīpašumā ir zeme un dzīvoklis Ikšķilē.

1976.gadā dzimušais Straume vairāk nekā 16 gadus strādājis Militārās izlūkošanas un drošības dienestā (MIDD), no tiem desmit gadus - pārvaldes priekšnieka amatā. Pirms tam viņš strādājis Valsts policijas Organizētās noziedzības un apkarošanas birojā.

Straume darbojies kā MIDD pārstāvis NATO Pretizlūkošanas dienestā Afganistānā, Mazārešarīfā, un kā MIDD pārstāvis NATO struktūrā Beļģijā un Afganistānā, Kabulā.

Papildus akadēmiskajai izglītībai viņš ieguvis plaša spektra zināšanas sekojošos kvalifikācijas celšanas kursos ASV un NATO struktūrās.

Straume karjeras laikā saņēmis 11 apbalvojumus, kurus pasniegušas gan Latvijas, gan NATO amatpersonas.

Straumem ir Satversmes aizsardzības biroja izsniegta pirmās kategorijas speciālā atļauja pieejai sevišķi slepeniem valsts noslēpuma objektiem, kā arī NATO drošības sertifikāts darbam ar NATO «Secret» līmeņa informāciju.

Viņš solījis ierobežot ārēji redzamas ažiotāžas ar izmeklēšanas darbībām, kas izpaudušās, KNAB darbiniekiem «slēpjoties aiz maskām un personas publiskas saplosīšanas».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu