Advokātu dienās novērota iedzīvotāju interese par kriptovalūtām un datu aizsardzību

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scnapix

Marta vidū notikušajās Advokatūras dienās vairāk nekā 100 advokātu snieguši bezmaksas konsultācijas iedzīvotājiem, un šogad vairāk nekā citus gadus uzdoti jautājumi par kriptovalūtām, datu aizsardzību un darbībām ar elektroniskajiem dokumentiem, pavēstīja Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģijas pārstāve Māra Arāja.

Aptuveni trešā daļa no visām konsultācijām tika sniegtas telefoniski. Iedzīvotāji pēc juridiskās palīdzības visbiežāk vērsušies jautājumos, kas saistīti ar ģimenes un saistību tiesībām, uzturlīdzekļiem, mantojuma tiesībām, strīdiem ar dzīvojamu ēku apsaimniekotājiem un kopīpašuma pārvaldību, parādu piedziņas jautājumos.

Šī gada Advokatūras dienās īpaša uzmanība tika veltīta cietušo tiesībām, uzsverot, ka ikviens kādā brīdī var nonākt situācijā, kurā atzīstams par cietušo, un ir svarīgi zināt tiesības, lai nekavējoties saņemtu nepieciešamo palīdzību. Iedzīvotāji izmantoja iespēju iegūt bezmaksas konsultācijas arī jomās, kurās būtiski apzināties cietušā tiesības, piemēram, par fizisko personu datu aizsardzību, nekustamo īpašumu strīdiem, cietušajiem kriminālprocesā, arī interesējoties par vienkāršotāka kriminālprocesa izvēli, skaidroja advokātu kolēģijas pārstāve.

«Iedzīvotāji arī šogad ļoti aktīvi izmantoja iespēju vērsties pie advokāta pēc palīdzības gan klātienē, gan elektroniski. Telefoniskās konsultācijas ļauj iedzīvotājam ērti saprast vienkāršākos jautājumus un advokāts var sniegt informāciju par atbilstošāko institūciju, kur vērsties, pat bez tikšanās ar personu klātienē. Apkopojot informāciju pēc Advokatūras dienām, redzams, ka interesējošo jautājumu loku ietekmē tehnoloģiju attīstība. Kā piemērus var minēt pieaugošo iedzīvotāju interesi par savu datu aizsardzību, ierobežojumiem ar kriptovalūtu saistītām darbībām, elektroniskajiem dokumentiem,» pavēstīja zvērināts advokāts Mārcis Krūmiņš.

Laikā no 12. līdz 16.martam konsultācijas klātienē, telefoniski un elektroniski sniedza advokāti no Rīgas, Daugavpils, Liepājas, Aizkraukles, Limbažiem, Smiltenes un citām Latvijas pilsētām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu