«Ferrari» pārākumu atzinusī «Mercedes» sola atgūties jau nākamajā F-1 čempionāta posmā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Pēc piekāpšanās «Ferrari» vienībai Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta pirmajā posmā «Mercedes» komanda sola ar pilnu spēku atgūties jau nākamajā etapā Bahreinā, norādīja tās vadītājs Toto Volfs.

Jau ziņots, ka «Ferrari» pārstāvošais vācietis Sebastjans Fetels sezonas pirmā posma vadībā izvirzījās brīdī, kad visiem dalībniekiem nācās samazināt ātrumu, jo trasē tika izsludināta virtuālā drošības mašīna. Vācijas sportists izmantoja šo brīdi, lai iebrauktu boksos un nomainītu riepas. Savukārt, atgriežoties trasē, viņš jau bija priekšā iepriekšējam līderim Lūisam Hamiltonam no Lielbritānijas («Mercedes»), turpinājumā nosargājot līderpozīciju un savā īpašumā iegūstot Austrālijas Lielo balvu.

«Mercedes» komandai šāda situācija izjauca visus taktiskos aprēķinus. Atbildību jau uzņēmies šīs komandas vadītājs Toto Volfs, kurš solīja, ka līdzīga kļūda vairs neatkārtosies. «Mēs [uzvaru] izlaidām, un nākas mums norīt šo rūgto tableti.»

«Pēc Lūisa iebraukšanas boksos domājām, ka mūsu scenāriji drošības mašīnas gadījumiem nostrādās un ka Sebastjans trasē neatgriezīsies pirms Hamiltona,» norādīja Volfs. «Dažu rezerves sekunžu vietā mēs TV ekrānos pēkšņi ieraudzījām, ka to nav.»

Volfs nenoliedza, ka ar virtuālo drošības mašīnu reizēm var iegūt un arī zaudēt, taču «tā noteikti bija mūsu problēma un nepieciešams analizēt un saprast, kas noticis, lai to vairs nepieļautu».

«Lūiss jau no pirmā apļa visu kontrolēja, tas pats bija arī pēc pirmā boksu apmeklējuma. Šķita, ka būs uzvara, taču tās nebija. Nākamajā reizē atgriezīsimies trasē spēcīgāki,» atzina Volfs.

F-1 sezonas otrais posms 8.aprīlī notiks Bahreinā.

Fetels Austrālijas «Grand Prix» izcīņā uzvarēja otro gadu pēc kārtas un trešo reizi karjerā, pirmo panākumu gūstot 2011.gadā ar «Red Bull». Savukārt kopā vācietim tagad ir 48 uzvaras 200 F-1 posmos, bet uz goda pjedestāla viņš kāpa simto reizi karjerā.

Tikmēr trešo vietu svētdienas sacensībās ieņēma Fetela komandas biedrs Kimi Reikenens no Somijas

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu