Klusajā nedēļā - garīgās mūzikas koncerts ar LNSO

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Latvijas Nacionālās simfoniskais orķestris (LNSO) kristiešu atzīmētajā klusajā nedēļā Lielajā ģildē aicina uz garīgās mūzikas koncertu «Miera formula. Bahs, Mocarts un Forē Rekviēms» ar izciliem solistiem, Latvijas Radio kori un Andri Pogu pie diriģenta pults. Koncerts notiks 29. martā plkst. 19 Rīgas Lielajā ģildē un 31. martā plkst. 19 Rēzeknē, Latgales vēstniecībā «Gors».

Koncerta programma izvēlēta atbilstoši attiecīgās nedēļas noskaņām. Līdzās Mocarta «Adagio un fūgai dominorā» un Johana Sebastiāna Baha opusiem gan ērģelēm, gan simfoniskam orķestrim Edvarda Elgara instrumentācijā – programmas centrā ir Gabriela Forē «Rekviēms».

Solo dziedās dzidrā soprāna īpašniece, Lietuvā dzīvojošā latviešu koloratūrbalss Gunta Gelgote un lokana baritona prasmīgs īpašnieks no Vācijas, uzlecoša vokālās mākslas zvaigzne Johanness Helds, ar kuru Andris Poga iepriekš sadarbojies citviet Eiropā.

Atskaņojumā piedalīsies Latvijas Radio koris un Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris.

Koncerta diriģents – LNSO mākslinieciskais vadītājs Andris Poga.

Uz Latvijas Radio 3 «Klasika» programmu vadītājas Lienes Jakovļevas jautājumu, vai programma «Miera formula» iespēs sniegt klausītājam mieru, Andris Poga saka: «Es drīzāk lietotu vārdu harmonija. Negribas jau teikt standartfrāzes, bet mūzika tomēr ir viens no šīs stresainās pasaules pēdējiem bastioniem. Protams, ir cilvēki, kas harmoniju gūst citādi – ejot pa mežu, lasot grāmatas, baudot vecmeistaru gleznas, bet es domāju, ka katrs mūziķis, kas bagātina mūzikas dzīvi Klusajā nedēļā, ļoti piedomā, kas ir tas, ar ko klausītāju atslēgt no ikdienas ātruma, kādā mēs pārvietojamies.»

Pirms koncerta plkst. 18.18 Lielās ģildes Minsteres zālē notiks «Pirmskoncerta sarunas», ko vadīs Orests Silabriedis.

Ieeja bez maksas, uzrādot koncerta biļeti.

«Pirmskoncerta sarunu» laikā notiks LNSO un nacionālā skaņu ieraksta «Skani» jaunā tvarta atvēršana. Albumā Andra Pogas vadībā ieskaņota Jāņa Ivanova Piektā simfonija (1945) un Jura Karlsona mūzikas simfoniskajam orķestrim «1945» (1985).

Sekojot daudzu citu nozīmīgu Eiropas kultūras institūciju praksei, kopš šīs sezonas LNSO dāvā iespēju jauniešiem un studentiem, uzrādot personu apliecinošu dokumentu, stundu pirms LNSO vakara koncertiem iegādāties neizpirktās biļetes par īpaši draudzīgu cenu – viena biļete maksās 5 EUR.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu