Sekstings - kārdinošs, bet tik bīstams! Izvērtē risku, pirms sūti kailfoto...

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Intīma sačatošanās ieguvusi smalku vārdu sekstings (no angļu vai. sex + texting), kas apzīmē seksuālu vēstuļu, kailfoto vai intīmu video sūtīšanu kādam caur sociālo tīklu platformām vai saziņas lietotnēm. Tas ir šobrīd intīmākais elektroniskās komunikācijas veids, kas vienā brīdī var pārvērsties arī par digitālo vardarbību...

Žurnāls "Santa" raksta, ka Eiropas Dzimumu līdztiesības institūta speciālisti atgādina, ka tā sauktā atriebības pornogrāfija kļūst par arvien nopietnāku problēmu. "Bijušie vīri velk ārā savus failus vai uzlauž reiz mīlēto sieviešu pastkastes, un fotogrāfijas tiek nopludinātas sociālajos tīklos.

Kailfoto kalpo par spēcīgu šantāžas trumpi, draudot parādīt darba devējiem vai sieviešu bērniem.

To sauc par digitālo vardarbību. Mēdz būt arī gadījumi, kad šāda informācija tiek izplatīta, piemēram, lai panāktu kolēģa atlaišanu no darba. Gadās tā: vīrietis sievietei liek atsūtīt savu kailfoto, citādi attiecības neturpinās. Viņa foto aizsūta un pēc laika ierauga to klejojam internetā seksa bilžu apritē. Izplatītājs pats to mierīgi var uzskatīt par nevainīgu joku - apziņas pakāpes ļaudīm ir atšķirīgas. Tāpēc labāk izvērtēt riskus, pirms sūti kādam savu kailfoto.

Jārēķinās, ka attēlu var pārsūtīt tālāk vai vienkārši parādīt vēl kādam. To var ievietot internetā uz gadu gadiem neierobežotai auditorijai, kur to līdz ar neskaitāmiem svešiniekiem varēs aplūkot jūsu boss, kolēģi un vecāki. Attēlu var ievietot intīmpakalpojumu sludinājumu vietnēs, un saņemsi nepatīkamus telefona zvanus. Piedauzīgs viltus profils sociālajos tīklos ar tavu īsto vārdu un bildi var sagraut pīšļos karjeru un dzīvi...."

Vairāk par šo tēmu lasi šī mēneša žurnālā «Santa»!


KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu