Fotostāsts: Kā top slavenie Kubas cigāri

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Strādnieks ar raupjām plaukstām Pinardelrio provincē Kubā novāc koši zaļas tabakas lapas. Vēlāk galvaspilsētā Havanā darbiniece ar svaigi manikirētiem nagiem atlasa visaugstvērtīgākās lapas, no kurām tiks ražoti augstākās klases cigāri. Tā ir tikai daļa no procesa, kura rezultātā top visā pasaulē pazīstamie Kubas cigāri, vēsta aģentūra AP.

Tabakas industrija ir rets cerību stars Kubas problēmu māktajā ekonomikā.

2017.gads kubiešu tabakas ražotājiem bija īpaši veiksmīgs, jo tika novākta lielāka raža un uzlabota tabakas kvalitāte. Kubas tabakas biznesa ieņēmumi pērn pārsniedza 500 miljonus ASV dolāru, kas ir par 12% vairāk nekā iepriekšējā gadā, liecina statistikas dati.

Foto: AFP

Kā tiek ražoti Kubas cigāri? Viss sākas tabakas laukos Kubas rietumos. Strādnieki novāc lielās, koši zaļās tabakas lapas un vēršu pajūgā nogādā tās žāvētavā.

Tur strādājošās sievietes lapas pakar pie žāvētavas augstajiem griestiem. Tas ir pirmais solis tabakas lapu žāvēšanas procesā.

Foto: AFP/Scanpix

Roberto Armass Valdess stājās «Martinez» tabakas audzētavas vadītāja amatā pirms pieciem gadiem, kad mūžībā aizgāja iepriekšējais vadītājs - viņas sievastēvs. Valdess stāsta, ka audzētavas darba uzraudzīšana esot «smags un sarežģīts darbs, taču šis gads bija ļoti labs».

No privāti pārvaldītās «Martinez» audzētavas žāvētās tabakas lapas tiek pārvestas uz valstij piederošu noliktavu Sanluisā. Tikko lapas saņemtas, darbinieki tās kārtīgi izkrata - tas ir vēl viens solis žāvēšanas procesā. Pēc tam tabakas lapas tiek novietotas tumšā telpā, kur tās žāvējas vēl 45 līdz 90 dienas.

Foto: AP/Scanpix

No Sanluisas tabaka tiek nosūtīta uz rūpnīcu Havanā. Tur īpaši apmācīti speciālisti sašķiro lapas - dažādas krāsas un tekstūras tiks izmantotas atšķirīgiem cigāru veidiem.

«La Corona» rūpnīcā tiek ražotas tādas cigāru šķirnes kā «San Cristobal», «Montecristo» un «Romeo y Julieta Churchills». Vienas cigāru kastītes cena veikalos var sasniegt 700 ASV dolāru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu