Pasaules vicečempions Plēsnieks traumas dēļ nestartēs Eiropas čempionātā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Latvijas labākais svarcēlājs Artūrs Plēsnieks pagājušajā nedēļā pārcietis labā pleca operāciju, tāpēc viņš nepiedalīsies Eiropas čempionātā, kas pirmdien sākas Rumānijā, treniņus ar svariem atsākot pēc četriem mēnešiem.

Plēsnieks 2016.gadā triumfēja Eiropas čempionātā, kurā pērn kreisā pleca traumas dēļ nestartēja, taču tas netraucēja decembrī pasaules čempionātā viņam izcīnīt sudraba godalgu.

Savainojumu Latvijas svarcēlājs guva februāra beigās, startējot Vācijas svarcelšanas bundeslīgas sacensībās.

«Pieļāvu tehnisku kļūdu raušanā un svars aizgāja aiz galvas. Jutu krakšķi plecā, un jau tobrīd šķita, ka kaut kas nav kā vajag. Sacensībās gan turpināju, jo veicu arī grūšanu. Pašam bija nemiers, ka kaut kas nav tā kā vajag, tāpēc, atbraucot mājās, devos pārbaudīties pie ārstiem, bet magnētiskā rezonanse uzrādīja, ka ir traumētas bicepsa cīpslas,» aģentūrai LETA pirmdien sacīja Plēsnieks.

Ārsti ieteikuši veikt operāciju, kura pagājušajā nedēļā arī veiksmīgi notikusi.

«Sākumā bija bažas, ka savainojums būs nopietnāks, tomēr, ja salīdzina ar kreisā pleca traumu, kas bija pēc Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm, šoreiz nav tik traki. Rehabilitācija prasīs četrus mēnešus, bet pēc tam varēšu atsākt darboties ar svariem. Ar iepriekšējo pleca traumu bija nopietnāk, tad vajadzēja veikt tīrīšanu, bet pats toreiz pārāk ilgi mocījos un pacietu sāpes, nepievēršot tām uzmanību. Tagad man ātri bija skaidrs, ka viss nav labi, tāpēc devos pie ārstiem,» sacīja Plēsnieks.

Viņš jau nākamajā mēnesī sāks darboties ar fizioterapeitu, sākot rehabilitācijas procesu, bet ar pilnu slodzi varēs darboties vasaras vidū, gatavojoties pasaules čempionātam, kas novembrī notiks Turkmenistānā.

Pats svarcēlājs smaidot saka, ka viņam šoreiz nav «jātiek uz pekām», kā allaž novēl tiem, kam jāatgūst veselība, bet «uz rokām».

«Protams, jāgatavojas pasaules čempionātam, kas būs ļoti svarīgs, jo tajā sāksies kvalificēšanās 2020.gada Tokijas olimpiskajām spēlēm. Labi, ka trauma bija tagad, nevis vēlāk, jo tad gan būtu smagi. Savukārt tagad esmu optimistisks un lielas apņēmības pilns ātrāk atgriezties. Pērn pēc kreisā pleca traumas līdz pasaules čempionātam man bija septiņi mēneši, lai sagatavotos, bet tagad tie ir astoņi mēneši,» piebilda Plēsnieks.

Pērn pasaules čempionātā Anaheimā Plēsnieks svara kategorijā līdz 105 kilogramiem raušanā tika galā ar 180 kilogramus smagu svara stieni, kas bija ceturtais labākais rezultāts, bet grūšanā atzīmējās ar 222 kilogramiem, kas summā deva 402 kilogramus un sudraba medaļu.

Tāpat Plēsnieks ir 2015.gada pasaules čempionāta bronzas medaļnieks. Viņš ir arī divu olimpisko spēļu dalībnieks, 2012.gadā Londonā izcīnot septīto vietu, bet 2016.gadā Riodežaneiro esot astotais.

Eiropas čempionātā trešdien startēs Latvijas labākā svarcēlāja Rebeka Koha, kura ir viena no sacensību favorītēm svara kategorijā līdz 58 kilogramiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu