Latvijas simtgades orķestris sācis gatavošanos koncertam «Dzimuši Latvijā»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Inese Kalniņa

Latvijas simtgades orķestris sācis gatavoties jūlijā gaidāmajam koncertam «Dzimuši Latvijā», informē VSIA «Latvijas koncerti» sabiedrisko attiecību speciāliste Rinta Bružēvica. Latvijas simtgades orķestris sācis mēģinājumus diriģenta Kaspara Ādamsona vadībā. Orķestra sastāvu veido 70 jauni mūziķi vecumā no 13 līdz 19 gadiem.

Koncertā «Dzimuši Latvijā», kas norisināsies 24.jūlijā Dzintaru koncertzālē, izskanēs tādi darbi kā Astora Pjacollas «Adios Nonino», Dmitrija Šostakoviča «Valsi», Volfganga Amadeja Mocarta «La cidarem» no operas «Dons Žuāns», tāpat arī Morisa Ravēla «Čigāniete» un citi skaņdarbi diriģenta Aināra Rubiķa vadībā.

Orķestris uzstāsies kopā ar pasaulē atzītiem Latvijā dzimušiem mūziķiem - Krīstīni Opolais, Kseniju Sidorovu un Vinetu Sareiku. Katrs no šiem māksliniekiem arī sniegs savus priekšnesumus kopā ar jaunajiem mūziķiem - Kalvi Kalniņu, Miku Akotu un Daniilu Bulajevu.

Koncertcikls «Dzimuši Latvijā» ir Latvijas valsts simtgades notikums, kura norises laikā klausītājiem Latvijā tiek piedāvāta iespēja pieredzēt gan Latvijas jauno, gan jau starptautiski atzītu mūziķu uzstāšanos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu