Aptauja: Latvijā 66% uzņēmēju neatbalsta kriptovalūtas kā maksāšanas līdzekli

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Latvijā 66% uzņēmēju neatbalsta kriptovalūtu ieviešanu kā oficiālu maksāšanas līdzekli, pavēstīja «PrivatBank» pārstāvji, atsaucoties uz bankas veiktās uzņēmēju aptaujas datiem.

Vienlaikus 20% uzņēmēju pauduši atbalstu šādai iespējai, bet 14% atturējušies prognozēt šīs valūtas nākotni.

Tāpat aptaujā 74% uzņēmēju atzīmējuši, ka pašreiz nav gatavi veikt uzkrājumus kriptovalūtās, kamēr 16% ir gatavi šādām pārmaiņām.

Pēc aptaujas datiem, puse respondentu uzskata, ka kriptovalūta ir nākamais finanšu burbulis, 28% respondentu norādījuši, ka uz kriptovalūtu raugās kā uz adekvātu finanšu pasaules atbildi mūsdienu digitālajiem izaicinājumiem, bet 13% nebija noteikta viedokļa par šo jautājumu.

Aptauju, kurā piedalījās 300 uzņēmēju, «PrivatBank» veica šogad februārī.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka «PrivatBank» pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, strādāja ar zaudējumiem 3,481 miljona eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš. Bankas aktīvi 2017.gada 31.decembrī bija 228,054 miljonu eiro apmērā, kas ir par 19,6% jeb 55,459 miljoniem eiro mazāk nekā 2016.gada beigās, kad «PrivatBank» aktīvi bija 283,513 miljoni eiro.

Pēc aktīvu apmēra «PrivatBank» 2017.gada beigās bija 15.lielākā banka Latvijā, liecina Latvijas Komercbanku asociācijas dati. Bankas lielākais akcionārs ir Ukrainas «PrivatBank», kuru 2016.gada decembrī Ukrainas valdība nacionalizēja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu