Latvijas futbola izlase piedzīvo kaunpilnu zaudējumu pret Gibraltāra amatieriem

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Latvijas Futbola federācija

Kaunpilnu zaudējumu svētdien pārbaudes spēlē piedzīvoja Latvijas nacionālā futbola komanda, kas viesos ar 0:1 piekāpās Gibraltāra valstsvienībai, kura FIFA rangā ieņem pēdējo, 206. vietu. Gibraltāra futbolisti iepriekšējās četrās spēlēs nebija guvuši nevienus vārtus un svētdien svinēja vien otro uzvaru vēsturē. Vēl šonedēļ mūsu izlase cīnījās neizšķirti (1:1) ar Fēru salu komandu.

Mājinieki uzvaras vārtus guva spēles 87.minūtē, kad izcēlās Laiems Vokers.

Līdz šim Gibraltāra izlase, kura tikai kopš 2016.gada ir oficiāli atzīta, vienīgo uzvaru izlašu spēlēs bija izcīnījusi 2014.gada jūnijā, kad ar 1:0 uzvarēja Maltu.

Savukārt Latvijas izlase pie panākuma nav tikusi jau četros mačos pēc kārtas, svētdien piedzīvojot vienu no kaunpilnākajiem zaudējumiem savā vēsturē.

Latvijas izlasei pirmajā puslaikā piederēja pārsvars, ko gan neizdevās pārvērst gūtos vārtos, spēles 16.minūtē Gļebam Kļuškinam, sitot no soda laukuma, trāpot pa vārtu pārliktni.

Pirms otrā puslaika Latvijas izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs veica trīs maiņas, tostarp vārtos Andra Vaņina vietā sūtot Pāvelu Šteinboru. Latvijas izlase puslaika sākumā izdarīja lielu spiedienu uz pretinieku vārtiem, taču pie labām vārtu gūšanas izdevībām netika, turpinājumā spēlēs gaitai izlīdzinoties.

Vienīgie vārti šajā mačā tika gūti pēc standartsituācijas, kad bumba pēc rikošeta no Latvijas futbolistu izveidotās sieniņas ielidoja Šteinbora sargātajos vārtos.

Atlikušajā laikā Latvijas izlasei tā arī neizdevās izglābties no nepatīkama zaudējuma.

Latvija ar Gibraltāru spēkojās pirms diviem gadiem, viesos izcīnot uzvaru ar 5:0 un gūstot vienu no pārliecinošākajām uzvarām komandas vēsturē.

Gibraltārs Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) saimē tika uzņemts aizpērn un Pasaules kausa kvalifikācijā zaudēja visās desmit spēlēs, iekrājot vārtu attiecību 3:47.

FIFA rangā Latvija atrodama 131.vietā, kamēr Gibraltārs ieņem 206.pozīciju.

Pirms došanās uz Gibraltāru Latvijas futbolisti ceturtdien Spānijas pilsētā Marveljā nospēlēja neizšķirti 1:1 ar Fēru salām.

Uz Spāniju Aleksandra Starkova vadītā komanda devās pirmdien, Marveljā pievienojoties ārzemēs spēlējošajiem futbolistiem. No sākotnēji izsauktajiem futbolistiem Latvijas izlasei nevarēs palīdzēt rezultatīvais uzbrucējs Dāvis Ikaunieks, viņa vietā izsaukumu saņemot pussargam Robertam Savaļniekam.

Latvijas futbola izlase februāra sākumā neoficiālajā pārbaudes spēlē Turcijas pilsētā Antaljā ar rezultātu 0:1 zaudēja Dienvidkorejas valstsvienībai, kas šovasar piedalīsies Pasaules kausa finālturnīrā. Mačs norisinājās ārpus FIFA oficiālā izlašu pārtraukuma, tādējādi uz valstsvienību netika palaisti daži leģionāri, kā arī savus futbolistus nelaida pašmāju vienības RFS un «Riga».

Līdz ar to Latvijas valstsvienībā debitēja vairāki futbolisti. Pirmo maču izlasē aizvadīja Kaspars Ikstens, kurš pēdējos gados ir Latvijas valstsvienības rezerves vārtsargs, piedaloties treniņnometnēs, bet pie spēlēšanas viņš vēl nebija ticis. Tāpat izlasē debitēja pussargi Raivis Andris Jurkovskis, Ņikita Ivanovs, Ingars Sarmis Stuglis un Eduards Emsis, kā arī uzbrucējs Vladisavs Fjodrovs, kurš ceturtdien savā otrajā mačā valstsvienībā guva vārtus.

Nākamie mači Latvijas izlasei paredzēti jūnijā, kad gaidāmi dueļi Baltijas kausā, kā arī notiks pārbaudes spēle ar Azerbaidžānas valstsvienību.

Savukārt rudenī Latvija sāks dalību Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) jaunizveidotajā Nāciju līgā, kur tiksies ar Andoru, Kazahstānu un Gruziju. Latvijas izlase Nāciju līgā spēlēs vājākajā D divīzijā, kuras uzvarētāja kvalificēsies 2020.gada Eiropas čempionātam.

Latvijas izlases sastāvs mačam pret Gibraltāru: Andris Vaņins (Pāvels Šteinbors, 46.min.); Kaspars Dubra, Vitālijs Jagodinskis, Igors Tarasovs (Kristians Damians Torress, 72.min.), Raivis Andris Jurkovskis (Vladislavs Gabovs, 57.min.); Roberts Savaļnieks, Oļegs Laizāns (Dāvis Indrāns, 46.min.), Jevgeņijs Kazačoks, Gļebs Kļuškins; Roberts Uldriķis (Vladislavs Fjodorovs, 57.min.), Valērijs Šabala (Edgars Gauračs, 46.min.).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu