Jēkabpils «Lūši» izcīna Baltijas līgas bronzas medaļas

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zigismunds Zālmanis

Jēkabpils «Lūšu» volejbolisti pirmo reizi kluba vēsturē sestdien izcīnīja «Credit24 Meistarlīgas» bronzas godalgas. Cīņā par trešo vietu Latvijas komanda ar rezultātu 3-2 (25:15, 25:19, 12:25, 22:25, 15:10) Kuresārē pieveica «Rakvere» vienību no Igaunijas.

«Lūši» pirmajos divos setos svinēja drošas uzvaras, taču Rakveres vienība revanšējās, līdz ar to uzvarētāji tika noskaidroti piektajā setā. Tā vidū «Lūši» no atrašanās vadībā ar 7:5 nonāca iedzinējos ar 7:8. Tiesa, Latvijas komanda atbildēja ar trim punktiem un panāca 10:8. Lai gan «Rakvere» vienu punktu atguva, tomēr «Lūši» nosargāja vadību, gūdami četrus punktus pēc kārtas un pēc tam nodrošinādami uzvaru ar 15:10.

Jēkabpils komandā ar 17 punktiem rezultatīvākais bija Armands Āboliņš, pa 11 punktiem guva Vladislavs Blumbergs un Ēriks Voronko, bet pa desmit punktiem bija Rihardam Puķītim un Zigurdam Adamovičam.

Rakvers vienībā ar 19 punktiem izcēlās Sīms Ennemuists.

Pusfinālā «Lūši» ar rezultātu 1-3 (26:24, 19:25, 20:25, 12:25) piekāpās Latvijas valstsvienības galvenā trenera Avo Kēla vadītajai un Toma Švana pārstāvētajai «Parnu» vienībai. Savukārt «Rakvere» 1-3 (19:25, 25:20, 18:25, 14:25) piekāpās «Saaremaa».

Zelta mačs starp «Saaremaa» un «Parnu» tiks aizvadīts pl. 17, un arī šo spēli tiešraidē varēs skatīties portālā TVNET.

Ceturtdaļfinālā «Lūši» cīņā līdz divām uzvarām 2-0 pieveica Austra Štāla trenēto Igaunijas klubu Tallinas «Selver». Savukārt «Parnu» ar tādu pašu rezultātu bija pārāka pār «RTU/Robežsardze».

Meistarlīgas kopvērtējumā uzvarēja «Saaremaa» komanda, kas par punktu apsteidza «Parnu» vienību, savukārt trešā palika Tartu «Bigbank», bet ceturto vietu ieņēma «Lūši», par trim punktiem apsteidzot Tallinas «Selver». Labāko astotniekā tika arī «Rakvere», RTU/«Robežsardzde» un «Biolars»/«Jelgava».

«Daugavpils Universitāte» turnīru pabeidza 12.vietā, bet «Limbaži»/MSĢ palika pēdējā, 14.pozīcijā, izslēgšanas turnīram nekvalificējoties.

Šosezon «Credit24 Meistarlīgā» spēlēja septiņas Igaunijas, piecas Latvijas un divas Lietuvas komandas, labākajām astoņām vienībām pēc divu apļu sacensībām iekļūstot ceturtdaļfinālā. Šosezon līga ieguva ģenerālsponsoru arī Latvijā, līdz ar to sacensības tagad sauc «Credit24 Meistarlīga».

Nozīmīgākais volejbola klubu turnīrs Baltijas valstīs notiek jau 13.sezonu. Iepriekš tam ilgstoši ģenerālsponsors bija «Schenker», kas no sadarbības atteicās pirms diviem gadiem.

Pagājušā sezona bija trešā reize, kad Latvijas vienības palieka ārpus četru komandu finālturnīra, sacensībās triumfējot «Rakvere» vienībai ar latvieti Arti Caicu ierindā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu