Pavļuts: Partijai «Kustība «Par!»» augšas atbalsta grupas reģionos

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Partijai «Kustība «Par!»» vadību jeb augušas atbalsta grupas reģionos, sestdien partijas kongresā sacīja šī politiskā spēka vadītājs Daniels Pavļuts. Viņš teica, ka aktivitāte novērota Jelgavā, Liepājā, Valmierā un citās pilsētās.

Pavļuts klātesošajiem biedriem uzsvēra, ka partija patlaban ir patstāvīga un Saeimas vēlēšanās startēt gatava. Partijas biedru skaits sasniedzis 545.

Pēc Pavļuta teiktā, partija ir kā līdzeklis, bet mērķis ir politikas ietekmēšana, veidojot to citādāku un atšķirīgu no patlaban pastāvošās politiskās kārtības. Saeimas vēlēšanās partijai jāspēj demonstrēt spēja vienot, saliedēt un parādīt, ka Latvijā ir iespējama sociāli liberāla politika.

Galvenais partijas mērķis ir mainīt Latviju uz taisnīgu un modernu valsti vienotā Eiropā, kurā patlaban varot novērot «konservatīvisma un nacionālu aizspriedumu paisums,» atzina Pavļuts.

Lai cīnītos ar šo parādību, kā arī, lai risinātu vairākas problēmas, ar kurām ikdienā sastopas Latvijas iedzīvotāji, partija vēlas Saeimā iegūt vērā ņemamu pārstāvniecību. Partijas cīnīsies par to, lai politikā virsroku gūst sociālā taisnīguma vērtības, norādīja Pavļuts.

Taču, lai nonāktu Saeimā un cīnītos par varu, ir svarīga vēlēšanu stratēģija, atzina Pavļuts, pieminot politisko partiju apvienību, kas ir uzlūkojama kā partiju federācija. Tas ir partijas sākums, nevis gals, un pieteikums darbībai Latvijas politikā, teica Pavļuts.

«Kustības «Par!»» facebook lapa ar tiešraidi

Šodien partija «Kustība «Par!»» kongresā apspriež gatavošanos 2018.gada Saeimas vēlēšanām. «Kustība «Par!»» dibināta pērn. Saskaņā ar LTV ziņoto, atbilstoši SKDS veiktajai iedzīvotāju aptaujai partijas reitings janvārī bijis 1,4%.

Kā ziņots, partiju «Latvijas attīstībai» un «Izaugsme» kongresi pirms nedēļās atbalstīja politiskās apvienības dibināšanu un kopīga Saeimas vēlēšanu saraksta veidošanu ar partiju «Kustību «Par!«». Šodien par apvienības veidošanu lems arī «Kustības «Par!«» kongress.

13.Saeimas vēlēšanas notiks šogad oktobrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu